Nieuwsartikel

Kerk kondigt BYU–Pathway Worldwide aan, een wereldwijde organisatie voor hoger onderwijs

Clark G. Gilbert zal de nieuwe organisatie leiden

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft de oprichting van een wereldwijde organisatie voor hoger onderwijs aangekondigd: BYU-Pathway Worldwide (BYU-PW). De instelling zal verantwoordelijkheid zijn voor alle online programma’s die door de kerkelijke onderwijsinstellingen (CES) aangeboden worden waarvoor een certificaat of graad behaald kan worden.

  

Clark G. Gilbert, de huidige president van BYU-Idaho (BYU-I), zal toezien op deze nieuwe organisatie. BYU-Pathway Worldwide zal worden gevestigd in Salt Lake City, Utah, en zal van start gaan op 1 mei 2017. 

President Dieter F. Uchtdorf, tweede raadgever in het Eerste Presidium, deed deze aankondiging dinsdag tijdens een persconferentie op Temple Square.

BYU-Pathway Worldwide heeft zijn wortels in het Pathway programma van BYU-Idaho, dat in 2009 begon met in totaal 50 leerlingen op drie proeflocaties in Idaho, Arizona en New York. Het programma is sindsdien uitgebreid tot bijna 500 vestigingen in 50 landen en heeft 57.000 studenten gediend.

Gilbert's eerdere ervaring in het begeleiden van studenten, het navigeren in een steeds veranderende wereld van communicatietechnologie en het opbouwen en het leiden van grote organisaties maakt hem zeer geschikt als het hoofd van BYU-PW. Hij verliet een faculteitspositie aan de Harvard Business School in 2006 om werkzaam te zijn in studentenvoorzieningen aan de BYU-Idaho. Sindsdien heeft hij opdrachten vervuld als CEO van Deseret Digital Media (2009), president van Deseret News (2010) en president van BYU-Idaho (2015).

"Op basis van de snelle groei van het Pathway programma, de educatieve behoeften in de kerk en de noodzaak om met andere kerkelijke instellingen samen te werken om dit te laten lukken, is dit het juiste moment om Pathway uit te breiden", aldus Gilbert. "Wij zijn onderdeel van een wereldwijde kerk en er zijn leden over de hele wereld die hier klaar voor zijn.”

Coordinatië van online cursussen

BYU-Pathway Worldwide is verantwoordelijk voor Pathway en zal alle andere online programma’s voor hoger onderwijs van de kerkelijke onderwijsinstellingen (CES) coördineren die leiden tot een certificaat of graad, waaronder certificering voor de Engelse taal, technische en op vaardigheden gebaseerde certificaten en online graden. BYU-PW zal bepalen welke online cursussen en opleidingen de studenten nodig hebben en zal de ontwikkeling en uitvoering van passende online cursussen en programma's coördineren door CES instellingen.

BYU-PW zal geen institutionele accreditatie nastreven. De programma’s die het biedt zullen geaccrediteerd worden door de bestaande CES instellingen die de al aangeboden certificaten en diploma's toekennen.

Als belangrijkste toegangspunt voor studenten die een online programma van CES willen volgen zal  BYU-PW een online systeem voor studentenvoorzieningen creëren en beheren. Het online systeem zal studenten in staat stellen om informatie in te winnen over online cursussen en programma’s, zich op te geven en zich te registreren, aan cursussen deel te nemen en toegang te krijgen tot advies- en carrièrediensten op één online plek.

Face-to-face bijeenkomsten

Een belangrijk kenmerk van de programma’s van BYU-PW zal de combinatie van online leren en het bijeenkomen voor plaatselijke activiteiten zijn. Studenten komen samen in instituutklassen of kerkgebouwen die door Pathway zijn goedgekeurd voor religieus onderwijs, groepsdiscussies en workshops.

Er zijn momenteel 497 actieve Pathway locaties wereldwijd. BYU-PW zal die standplaatsen en de activiteiten die er plaatsvinden beheren. Dit zal inhouden dat er met lokale kerkleiders en instituutcoördinators wordt samengewerkt om nieuwe standplaatsen te openen die door de Raad van Onderwijs zijn goedgekeurd en ervoor te zorgen dat lopende programma's de geestelijke en materiële behoeften van de studenten dienen.

BYU-PW zal ook verantwoordelijk zijn voor lokale workshops en klassen, het adviseren van studenten en hen helpen plaatselijke stages en banen te vinden.

Bezoek pathway.lds.org voor meer informatie.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.