Persbericht

Kerkprogramma biedt hulp bij genezing na seksueel misbruik

‘Ik voel me geaccepteerd en geliefd.’ ‘Ik heb weer hoop.’ ‘Ik was depressief en wilde niks meer, maar nu wil ik weer dingen voor mezelf doen.’ ‘Ik moet huilen, maar het zijn tranen van vreugde.’ ‘Ik kijk hier de hele week naar uit.’ ‘Langzaam dringen de lessen tot me door. Mijn emotionele last is een stuk lichter.’ Dit zijn uitspraken van deelnemers aan het groepsprogramma ‘Genezing na seksueel misbruik’, dat in 2021 door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Europa is opgezet.

Het programma ‘Genezing na seksueel misbruik’ werd in juni 2021 voor het eerst buiten de VS gefaciliteerd door het kantoor van Gezinsondersteunende diensten van het gebied Europa. De aanleiding was een specifieke casus waarbij misbruik in het spel was, wat een grote impact op het slachtoffer en haar familie had.

HealingfromAbuse01
HealingfromAbuse01
Leidraad voor de groepsleider van het programma 'Genezing na seksueel misbruik'.2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Gezinsondersteunende diensten heeft het programma ‘Genezing na seksueel misbruik’ in de Verenigde Staten ontwikkeld en opgezet. Er werd uiteindelijk besloten om dit programma beschikbaar te gaan stellen voor kerkleden in Europa en het aan te passen aan de behoeften in dit gebied.

Engelssprekende zusters vanuit heel Europa konden deelnemen aan de besloten onlinegroep. De eerste groepen werden begeleid door June Ferreira, een counselor en psychotherapeut uit het Verenigd Koninkrijk, en zuster Lizbeth Rencher, een seniorzendeling en gediplomeerd psycholoog.

In twaalf lessen wordt er vanuit een informatieve, geestelijke en therapeutische invalshoek aan herstel gewerkt. De Heiland Jezus Christus en de genezende kracht van zijn verzoening staan centraal in het programma.

Veel leden in Europa zijn ondertussen op de hoogte van het programma en er is veel belangstelling. De bijeenkomsten worden nu in het Spaans, Frans en Engels gegeven. Het komende kwartaal zijn er bijeenkomsten in het Fins, Portugees, Duits en Italiaans beschikbaar. Vaak wanneer vrouwen in de kerk over het programma horen, geven ze aan dat ze voor hulp bij hun genezingsproces gewacht en gehoopt hebben op een programma dat op het evangelie is gebaseerd.

Een deelnemer zegt: ‘Ik heb ontdekt dat we slechts één stap vooruit hoeven te zetten om aan de duisternis om ons heen te ontsnappen.’ ‘Ik heb nu handvatten om dingen in mijn leven zo te veranderen dat ik mezelf kan beschermen’, zegt een ander. Na afronding van het programma concludeerde iemand: ‘De verzoening van de Heiland werkt echt en Hij is gezonden om u persoonlijk te redden en te genezen. Zijn macht stijgt boven uw pijn uit. Vertrouw erop dat de verzoening echt voor u kan werken.’

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.