Persbericht

Leden Zwolle helpen kerstpakketten klaarmaken

2050 kerstpakketten worden uitgedeeld mede dankzij de hulp van mormoonse zending en leden

KerstZwolle is een organisatie die ontstaan is vanuit de Koningskerk. Sinds 2006 organiseert zij het samenstellen van kerstpakketten, die aan de minima, daklozen en vluchtelingen in de regio worden uitgereikt. Andere kerkorganisaties en vrijwilligers hebben zich in de afgelopen jaren aangesloten, waardoor het aantal pakketten van 350 in 2012 naar 2050 in 2016 is gegroeid.

                 

Hellen Spijkerman, lid van de wijk Zwolle, vertelt: 

Een jaar geleden kreeg ik sterk de indruk om mij bij KerstZwolle aan te sluiten en dat de Heer mij zou helpen. In het kennismakingsgesprek kon ik open en eerlijk over de kerk spreken en uitleggen dat wij in Christus geloven en met kerst iets voor onze naasten willen doen. Dat was het begin van een fijne relatie die wij sindsdien hebben opgebouwd.

Gezien de groei van het aantal pakketten vroeg ik mij af of de kerk hier ook aan zou kunnen deelnemen. President Bunnell van de België Nederland Zending heeft dit verzoek ingediend bij het Gebiedskantoor in Frankfort, waarop besloten werd om 200 pakketten aan de vluchtelingen in de regio Zwolle te doneren.

De afgelopen week hebben honderden vrijwilligers met het kopen, verzamelen en inpakken van de kerstpakketten meegewerkt. Net als vorig jaar deden ook alle zendelingen van de ring Apeldoorn mee. Gisteravond rolde onder luid gejuich de laatste pakketten van de band om naar hun bestemming te worden gebracht.

            SaveSave

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.