Persbericht

Locatie Barcelonatempel bekend

Wordt het tweede huis des Heren in Spanje

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft de locatie van de Barcelonatempel (Spanje) bekendgemaakt.

Barcelona Spain Temple 01
Barcelona Spain Temple 01
Kaart met de locatie van de Barcelonatempel (Spanje).2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Deze tempel wordt gebouwd aan het kruispunt van Avinguda de la Vía Augusta en Avinguda de la Clota, Sant Cugat del Vallès in Barcelona. De plannen voorzien in een tempel van ongeveer 2550 vierkante meter met twee verdiepingen. Op het terrein van 2,2 hectare wordt een tweede gebouw van ongeveer 1260 vierkante meter gebouwd met daarin een gastenverblijf, aankomstfaciliteiten en een distributiecentrum. Russell M. Nelson, president van de kerk, heeft de Barcelonatempel in april 2022 aangekondigd. Het wordt de tweede tempel in Spanje. In 1999 is de Madridtempel ingewijd. Spanje telt ruim 61.000 heiligen der laatste dagen en 130 kerkgemeenten. Melitón González Trejo, een officier in het Spaanse leger die in 1874 Utah bezocht, speelde na zijn toetreding tot de kerk een essentiële rol bij de vertaling van het Boek van Mormon in het Spaans. De eerste heiligen der laatste dagen in Spanje lieten zich in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw dopen.

De gedetailleerde ontwerpplannen voor deze tempel zijn nog in ontwikkeling. Verdere informatie, afbeeldingen van de tempel inbegrepen, wordt later openbaar gemaakt. De datum van de eerstespadesteking zal later worden aangekondigd.

De projectleiders gaan binnenkort met stadsambtenaren aan het werk om een voorlopige planning voor deze tempel te maken. Ook zullen ze in de komende maanden de openbare documenten indienen.

Heiligen der laatste dagen beschouwen tempels als het ‘huis des Heren’ en als de heiligste gebouwen op aarde. Tempels zijn anders dan de reguliere kerkgebouwen van de kerk. Iedereen is welkom bij de diensten op zondag en de andere doordeweekse activiteiten in de plaatselijke kerkgebouwen. Het belangrijkste doel van tempels is getrouwe leden van de Kerk van Jezus Christus de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan heilige ceremonies zoals huwelijken, waardoor gezinnen voor eeuwig verenigd kunnen worden, en plaatsvervangende dopen voor overleden voorouders die tijdens hun leven niet de kans hebben gekregen om zich te laten dopen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.