Persbericht

Mormonen doen voor de eerste keer mee aan Openkerkendagen in Vlaanderen

 
     Voor de eerste keer doet De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen mee aan de Openkerkendagen. Op deze 10de editie openen bijna 600 gebedshuizen in België, Luxemburg en in Oost-Frankrijk op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 hun deuren. Het thema ‘Zet de stenen in beweging’ wil tonen hoe dynamisch het kerklandschap er anno 2017 in Vlaanderen uit ziet.

De Mormoonse kerk besteedt veel aandacht aan openheid en interreligieuze contacten. Ze kan zich aansluiten bij de doelstellingen van de stichting Openkerken dat religies en hun kerkgebouwen naast hun religieuze taak een meer maatschappelijke betekenis moeten krijgen en centra van ontmoeting zijn.

 

Mormoonse kerkgebouwen als centrale ontmoetingsplaats

Het kerkgebouw neemt in de mormoonse gemeenschap een belangrijke plaats in. Er heerst een respectvolle, maar aangename familiale sfeer waar mensen steeds welkom zijn. Het gemeenschapsleven met allerlei evenementen en activiteiten, dienstbetoon, educatie, … het zijn allemaal belangrijke pijlers van de mormoonse beleving.

Een mormoons kerkgebouw is dan ook vrij sober ingericht, met slechts enkele schilderijen uit het leven van Christus. Verder is het zeer multifunctioneel, tegemoetkomend aan elke behoefte. Wat op zondag een ingetogen kapel is, kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een conferentiezaal of zelfs een feestzaal voor een huwelijk. In elk kerkgebouw is er steevast een keuken en vele kleinere lokalen waar er les kan worden gegeven.

Iedereen is welkom

Elke zondagmorgen en op andere activiteiten is iedereen - lid of niet-lid - welkom in onze kerk. Op de opendeurdagen in juni echter zullen we de programma’s speciaal richten naar bezoekers. Op verschillende infopunten zullen zendelingen en leden u vertellen over onze gemeenschap, onze religieuze beleving, onze doctrine. Elke vraag kan gesteld worden!

Op zondag van 10 tot 11.10u houden we steeds onze eredienst, avondmaaldienst genoemd, verwijzend naar het laatste avondmaal van onze Heer Christus. Op dat moment hernieuwen leden van de kerk hun belofte om Christus te volgen door het nemen van brood en water. Nadien volgen er enkele toespraken. De avondmaaldienst is vrij toegankelijk.

Op 4 juni zullen we een ‘gastendienst’ houden, vooral gericht tot niet-leden waarin we meer vertellen over Christus en ons geloof in Hem

Welkom in Antwerpen, Sint-Niklaas en Gent

Drie Mormoonse gemeenschappen verwelkomen u op deze openkerkendagen.

De Wijk Antwerpen Bergen Op Zoomlaan 20, 2170 Merksem. 

Zaterdag van 10-18u
Zondag gastendienst om 10u
Zondagnamiddag open van 14-17u
Contactpersoon: 0473/600266

De Wijk St Niklaas Tuinlaan 102, 9111 Belsele. 

Zaterdag van 14-18u
Zondag gastendienst om 10u, nadien rondleidingen tot 14u

De Wijk Gent Kortrijksesteenweg 1060, 9051 St Denijs Westrem

Zaterdag van 10-18u
Zondag gastendienst om 10u
Contactpersoon: 0496/580431

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.