Nieuwsartikel

Mormonen in West-Europa komen samen voor een internationale uitzending

  

Net zoals andere christenen komen leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen op zondag bijeen voor een kerkdienst met gezang, gebeden en toespraken. Op zondag 3 juni 2018 zullen de mormonen in West-Europa voor een internationale uitzending samenkomen in plaats van een plaatselijke kerkdienst.

Na een kort welkom door de plaatselijke leiders op verschillende locaties, spreken leiders vanuit de hoofdzetel in Salt Lake City in de Verenigde Staten de leden toe tijdens een live-uitzending.

De conferentie wordt uitgezonden in het Albanees, Duits, Engels, Farsi (Perzisch), Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Slowaaks, Sloveens, Spaans, Tsjechisch.

Waarschijnlijk presideert een lid van het Eerste Presidium of het Quorum der Twaalf Apostelen van de kerk de vergadering. Andere algemene kerkleiders nemen ook deel.

De kerk heeft in Europa momenteel een half miljoen leden, verdeeld over 1422 wijken en gemeenten.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.