Nieuwsartikel

Mormonen steken de handen uit de mouwen voor NLdoet

Op 10 en 11 maart organiseerde het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties de NLdoet tweedaagse. NLdoet zet zo het vrijwilligerswerk in de kijker en is zo de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dienstbaarheid is een tweede natuur voor leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, dus kon je de mormoonse initiatieven niet op één hand tellen. 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat  daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van de vrijwilligers en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. 

Ieder jaar verzetten honderdduizenden vrijwilligers veel werk. Met meer dan 8000 klussen 
overal in het land was deze dertiende editie een succes. 

Uiteraard konden de leden van onze kerk niet aan de kant blijven als er massaal 
vrijwilligerswerk wordt geleverd. In vele gemeenten en wijken in Nederland werden er 
initiatieven genomen, samen met de zendelingen die ook steeds bereid zijn de handen uit 
de mouwen te steken. Een greep uit de talrijke initiatieven…

Verven en schoonmaken in Den Helder

                    

De gemeente Den Helder heeft met 11 personen bij de buurtvereniging “De Viskom” de handen uit de mouwen gestoken. Deze ligt in het hart van Den Helder en onlangs heeft de gemeente een stuk speeltuin erbij gegeven. Het omliggende hekwerk moest alleen nog geverfd worden.

De verwachting was dat men met de geleverde verf wel de gehele dag zoet zou zijn. Maar er werd, samen met enkele leiders van de buurtvereniging, met zoveel enthousiasme gewerkt dat reeds om 13.30 uur de verf op was en het hekwerk aan de voor- en achterzijde grotendeels in de verf was gezet.

Omdat men zo vroeg klaar was hebben de kerkleden vervolgens het hele speeltuinterrein schoongemaakt. De kinderen kunnen nu weer genieten van hun speeltuin en de leden voor het dankbare werk waarmee men de buurtvereniging een bijzondere vriendendienst heeft bewezen.

Stallen uitmesten in Groningen

                     

In Groningen werd voor een non-profit manege gekozen. De bedrijfsleider was helemaal verrukt toen er acht zendelingen kwamen, klaar om aan het werk te gaan. Het was een prachtige, zonnige dag. De manege is niet groot maar al het werk wordt door vrijwilligers gedaan. De samenwerking was geweldig en de zendelingen hadden veel plezier.

Allereerst werden de stallen uitgemest en schoongemaakt. Daarna kregen de zadels en het clubhuis een grondige schoonmaakbeurt. De eigenaren hoorden de Engelse gesprekken en de zendelingen vertelden hen wie ze waren. Zij waren erg onder de indruk en vroegen hen of ze ook in de toekomst wilde helpen.

Aan de slag aan de Maredijk in Leiden

     

Het was zaterdag 11 maart prachtig weer en een uitgelezen dag om te werken aan een gemeenschappelijk project in de eigen woon- en leefomgeving. Het doel was dit keer de Vrije School aan de Maredijk in Leiden. De wijk Leiden was vertegenwoordigd door twaalf deelnemers, jong en ouder, elk met hun eigen talenten.

Er was volop te doen aan het buiten-speelterrein en de omliggende tuinen. Er moest een onderstel worden getimmerd, sterk genoeg voor een mobiele broodoven van 500 kg. Bomen werden gesnoeid en nieuwe planten aangebracht. Wilgentunnels werden gerepareerd of nieuwe aangelegd. Perken werden met boomstammen en wilgenvlechtwerk beschermd en paden geveegd.

Wat zag alles er in de namiddag anders uit! Moe maar voldaan kon men terugkijken op een fijne dag waarop iedereen kon meewerken aan een gezamenlijke inspanning met een mooi eindresultaat.

Banken en opslagplaatsen opknappen in Haagse tuin

              

In Den Haag kozen de zendelingen ervoor om aan het werk te gaan in de gemeenschappelijke tuin “Ons Belang”. Er werden opslagplaatsen gerepareerd en de zitbanken verdienden een nieuwe verflaag. Iedereen vond het een fijne dag en het dienstbetoon werd enorm gewaardeerd.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.