Untitled-design-(2).jpg
Persbericht

Nieuw kerkgebouw van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen opent haar deuren

Het kerkgebouw van de De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen barstte uit haar voegen op Mgr. de Vetstraat in Breda-Oost en de leden hebben er een groen en duurzaam kerkgebouw voor in de plaats gekregen in Princenhage. Het nieuwe kerkgebouw bevindt zich aan de Ettensebaan, naast het Pools Militair Ereveld, op Zuilenstraat 98.

Foto_Kerkgebouw.jpg
Foto_Kerkgebouw.jpg
Het nieuwe kerkgebouw van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen vanaf de Ettensebaan. © 2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Tijdens het Open Huis op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni kan men van 10.00 tot 17.00 uur het gebouw bezichtigen en een rondleiding krijgen. Ook is er gelegenheid om met de lokale kerkleiders en leden kennis te maken onder het genot van een hapje en een drankje. Parkeren kan op het parkeerterrein van het kerkgebouw.

De kerkleden zijn blij met de bijzondere locatie naast het Pools Militair Ereveld. Het Open Huis valt toevallig samen met het feit dat het Ereveld precies 60 jaar geleden geopend werd op 24 juni 1963. Het is zaterdag 24 juni ook Nationale Veteranendag.

Het nieuwe kerkgebouw is een van de grootste van de kerk in Nederland en biedt alle ruimte om bezoekers te verwelkomen op zondag. De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur en staan open voor iedereen die belangstelling heeft.

Over de kerk

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is opgericht in 1830 en is een groeiende kerk met wereldwijd 17 miljoen leden. In Nederland telt de kerk ruim 9.300 leden en 24 kerkgemeenten. De eerste gemeente werd in 1862 in Amsterdam georganiseerd.

Naast kerkgebouwen zijn er wereldwijd ook 172 tempels in gebruik en vele tientallen onder constructie of aangekondigd. Tempels verschillen in doel en functie van reguliere kerkgebouwen die voor de zondagse bijeenkomsten gebruikt worden. Een tempel wordt letterlijk als het huis van God beschouwd waar de hoogste sacramenten van het geloof plaatsvinden.

Er staat ook een tempel in Nederland, de Den Haagtempel in Zoetermeer, die net als het nieuwe kerkgebouw in Breda werd ontworpen door architectenbureau Meijer & van Eerden.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.