Persbericht

Nieuwe website dient als contenthub over heiligen der laatste dagen in Europa

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen introduceert officieel een Engelstalig Europees nieuwscentrum

Na enkele maanden van ontwikkeling en testen introduceert De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen officieel een Europees nieuwscentrum. Deze website brengt berichten en inzichten uit nieuwscentra van verschillende landen samen. Nieuwsmedia en opinieleiders in heel Europa krijgen zo de beschikking over een uniforme presentatie in de Engelse taal.

<p>Een blik op het nieuwe Engelstalige Europese nieuwscentrum.</p>
Een blik op het nieuwe Engelstalige Europese nieuwscentrum.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

‘Dit nieuwskanaal biedt mediaprofessionals één centrale contenthub over De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in heel Europa’, zegt Dinis Adriano, communicatiebestuurder voor het kerkgebied Europa-Midden. ‘Het is een welkome aanvulling op de vertrouwde landelijke kerknieuwscentra, die meer plaatselijk georiënteerd zijn. We verwachten dat deze site een bindende factor voor heel Europa gaat worden’, voegt hij eraan toe.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is een wereldwijde geloofsgenootschap met ruim een half miljoen leden in Europa.

Twaalf jaar geleden is de kerk met nieuwscentra begonnen voor diverse landen in de betreffende landstalen. Die websites blijven bestaan, maar bepaalde nieuwsfeiten worden voortaan ook in het Engels via het Europese nieuwscentrum voor een breder publiek gepubliceerd.

Deze contenthub biedt journalisten, opinieleiders alsook kerkleden tevens een internationale blik op de activiteiten van de kerk.

Daarnaast kunnen leidinggevenden van de kerk op algemeen en Europees niveau op de nieuwe website mededelingen doen en relevante onderwerpen aansnijden.

Voor het Engelstalige nieuwscentrum voor Europa klikt u hier. U kunt ook op elk ander nieuwscentrum van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen rechtsbovenaan op een menu met beschikbare edities van landen en regio’s klikken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.