Nieuwsartikel

Ouderling Christofferson houdt toespraak voor Britse parlement

  

Ouderling D. Todd Christofferson, een mormoons apostel, sprak op 1 mei tijdens een bijeenkomst van het Britse parlement tot de invloedrijke All-Party Parliamentary Group (APPG) for International Freedom of Religion or Belief.

Ouderling Christofferson kaartte samen met dr. Daniel Mark, voorzitter van de United States Commission on International Religious Freedom, het moeilijke onderwerp godsdienstvrijheid aan. De bijeenkomst werd door Jim Shannon, voorzitter van de invloedrijke parlementsgroep, geleid.

Als een godsdienstig leider van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zei ouderling Christofferson dat zijn kerk zich samen met iedereen van goede wil tegen de onderdrukking van godsdienstige groeperingen wil verzetten. Hij zei ‘[insert quote].’

Ouderling Christofferson voegde daaraan toe: ‘Ik zie drie belangrijke voordelen voor de ondersteuning van de vrijheid van godsdienst of overtuiging. Ten eerste, religieuze vrijheid ondersteunt en versterkt de rechtsstaat. Ten tweede is vrijheid van godsdienst of overtuiging fundamenteel voor andere fundamentele en gekoesterde vrijheden. En ten derde, religie of overtuiging, vrijelijk uitgeoefend, bevordert de burgerzin en is van vitaal belang voor sterke, bloeiende gemeenschappen.’

De APPG for International Freedom of Religion or Belief ijvert zowel in het parlement, als in de media, bij de overheid en onder het publiek voor de internationale bevordering van godsdienstvrijheid als mensenrecht. De groep wil de invloed van het Verenigd Koninkrijk in internationale instellingen die op de naleving van dit mensenrecht toezien, vergroten.

Barones Elizabeth Berridge, medevoorzitter van de APPG, ontving in 2017 vanwege haar jarenlange steun en inzet ten behoeve van godsdienstvrijheid de International Religious Liberty Award van de J. Reuben Clark Law Society en het International Center for Law and Religion Studies.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.