Persbericht

Ouderling Christofferson ontmoet de burgemeester van Óbuda in Boedapest

De kerk geeft een impressie van de Boedapesttempel vrij

Ouderling D. Todd Christofferson van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen had op 1 maart 2024 in Boedapest een ontmoeting met de burgemeester van Óbuda-Békásmegyer, de heer László Kiss, om de kerk te introduceren en te spreken over de tempel die de kerk in de stad zal bouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=lQ7x3AZdDHs

Ouderling Brent H. Nielson van het Presidium der Zeventig, ouderling Jack N. Gerard van de Zeventig, tweede raadgever in het gebiedspresidium Europa-Midden, en Péter Borsos, president van de ring Boedapest waren ook bij de bijeenkomst aanwezig.

De Boedapesttempel is in april 2019 aangekondigd en de locatie van dit huis des Heren is in oktober 2023 vrijgegeven. Dit wordt de eerste tempel van de kerk in Hongarije. Momenteel reizen de kerkleden nog naar de tempel in Freiberg (Duitsland). De kerk heeft nu een impressie van de Boedapesttempel vrijgegeven.

Tijdens de bijeenkomst legde ouderling Christofferson uit waarom heiligen der laatste dagen overal in de wereld tempels bouwen. Hij vertelde ook hoe blij de Hongaarse kerkleden zijn dat er een huis des Heren in hun land komt. Ouderling Christofferson zei: ‘De burgemeester steunt ons enorm. Hij heet alle godsdiensten en geloofsgroepen hartelijk welkom in de gemeenschap en beloofde de bijdrage van de kerk aan de plaatselijke gemeenschap te ondersteunen.’ De burgemeester ontving een uitnodiging om de open dagen van de tempel te bezoeken, als de bouw is voltooid en de tempel kan worden ingewijd.

‘Burgemeester Kiss en zijn medewerkers hebben de vertegenwoordigers van de kerk hartelijk verwelkomd. We voelden een bijzonder vriendelijke, warmhartige geest tijdens onze bespreking’, zei president Borsos.

De kerkdelegatie gaf de burgemeester een klein beeldje van de herrezen Christus en bedankte hem voor zijn medewerking en openheid. Burgemeester Kiss, zelf een gelovig man, gaf ouderling Christofferson daarop een geweldig geschenk: een tweehonderd jaar oud icoon dat al generaties lang in zijn familie is.

‘Het is een bijzonder geschenk. Het betekent veel voor mij en het ontroert mij dat hij zo vriendelijk en genereus is om mij zoiets te geven. Dit betekent veel voor mij; dit zal ik koesteren en mee naar huis nemen’, zei ouderling Christofferson.

Er zijn ruim 5.200 heiligen der laatste dagen in meer dan 20 wijken en gemeentes in Hongarije. De eerste zendelingen van de Kerk van Jezus Christus kwamen in 1885 in Hongarije aan. Na de Eerste Wereldoorlog vond er tientallen jaren geen zendingswerk plaats. De kerk werd in 1988 officieel door de Hongaarse overheid erkend, en het eerste kerkgebouw in het land werd een jaar later ingewijd.

De tempels van de heiligen der laatste dagen verschillen van de kerken waar de leden hun zondagse erediensten houden. De tempels worden als het huis des Heren beschouwd, waarin de leringen van Jezus Christus tot uiting komen in heilige ceremonies die het gezin voor eeuwig verenigen. Kerkleden krijgen er onderricht in het doel van het leven en sluiten verbonden dat ze Jezus Christus en anderen zullen dienen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.