Nieuwsartikel

Ouderling Rasband bezocht Nederland, Duitsland en Kaapverdië

Ouderling Ronald A. Rasband van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen bezocht deze maand van 11–22 april 2018 zes steden in Nederland, Duitsland, en Kaapverdië.

In Duitsland bezocht hij Berlijn en Düsseldorf, in Nederland Apeldoorn. In Kaapverdië bezocht hij Praia, Mindelo en het eiland Fogo.

Naast meetings met de leden en zendelingen, had ouderling Rasband een ontmoeting met Jorge Carlos Fonseca, president van Kaapverdië en gaf hij een interview dat werd uitgezonden tijdens het nieuws op de nationale televisie van Kaapverdië.

De gebiedspresident, Paul V. Johnson, vergezelde ouderling Rasband in Berlijn en Kaapverdië

‘Ik ben heel enthousiast dat ouderling Rasband Europa bezocht heeft. Zeker na de recente wijzigingen die tijdens de algemene conferentie zijn aangekondigd. Hij vergaderde met veel leiders van de priesterschap en hulporganisaties en hielp ons voorwaarts te gaan om de geweldige mensen in Europa op een krachtigere manier te bedienen. Het is een geweldige zegen een van de apostelen van de Heer in Europa op bezoek te krijgen’, aldus president Johnson.

De kerk is sinds 1989 in Kaapverdië gevestigd en het ledental is sindsdien gegroeid tot meer dan 14.000 leden. In Duitsland is de kerk al sinds 1843 actief. Er zijn veertigduizend leden. In Nederland heeft de kerk negenduizend leden. De eerste Nederlandse gemeente is in 1862 gesticht.

 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.