Persbericht

Praiatempel in Kaapverdië ingewijd

De eerste tempel in deze eilandstaat is de 173e tempel van de kerk in bedrijf

Ouderling Neil L. Andersen van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft zondag 19 juni 2022 de Praiatempel (Kaapverdië) ingewijd. De tempel staat in de hoofdstad Praia op het eiland Santiago. Het is de eerste tempel in het land en de 173e tempel in de wereld.

Voorafgaand aan de inwijding verrichtte ouderling Andersen de symbolische hoeksteenceremonie, die aangeeft dat de bouw voltooid is en dat de tempel klaar is om ingewijd te worden. Achter de hoeksteen liggen historische documenten, artefacten en getuigenissen van kerkleden uit Kaapverdië

Naast ouderling Andersen van het Quorum der Twaalf Apostelen waren ook ouderling Rubén V. Alliaud, tweede raadgever in het gebiedspresidium Europa-Midden, ouderling Kevin R. Duncan, algemeen bestuurder van de afdeling Tempelzaken, en ouderling Roseveltt de Pina Teixeira, gebiedszeventiger, aanwezig. Ze werden door hun huwelijkspartner vergezeld.

De plannen om de tempel in Praia te bouwen werden op 7 oktober 2018 door president Russell M. Nelson aangekondigd. De eerstespadesteking vond plaats op 4 mei 2019.

De buitenkant van de tempel heeft een warme kleur met decoratieve details van Portugees kalksteen. Het is een ingetogen gebouw met simpele lijnen, in overeenstemming met de meeste traditionele religieuze gebouwen in Kaapverdië.

Vóór de inwijding kwam de jeugd van de kerk op zaterdag 18 juni 2022 samen in een kerkgebouw bij de tempel om een devotional met kerkleiders bij te wonen.

Tijdens de drie weken durende open dagen hebben ruim tienduizend mensen de tempel bezocht voor een rondleiding, waaronder religieuze leiders, leiders uit de gemeenschap en mensen die in de buurt van de tempel wonen, en leden van de kerk. Enkele van de hoogwaardigheidsbekleders die de tempel hebben bezocht, waren José Maria Neves, de president van de republiek Kaapverdië, en Ulisses de Correia e Silva, de premier.

Er zijn momenteel ruim 16.000 leden van de kerk in Kaapverdië, verdeeld over 41 kerkgemeenten, en velen van hen zijn de derde generatie in hun familie die lid is van de kerk. De eerste zendelingen kwamen in 1989 naar Kaapverdië.

Tempels van de heiligen der laatste dagen verschillen van de kerken waar de leden hun zondagse erediensten houden. Tempels worden beschouwd als ‘huizen van de Heer’ waarin de leringen van Jezus Christus tot uiting komen in het huwelijk, de doop en andere verordeningen die families voor eeuwig verenigen. Kerkleden krijgen er onderricht in het doel van het leven en sluiten verbonden dat ze Jezus Christus en hun medemens zullen dienen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.