Persbericht

President en zuster Nelson beginnen aan hun wereldreis

Ouderling en zuster Holland zullen hen in acht steden vergezellen

Zoals vorige maand aangekondigd zullen president Russell M. Nelson van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn vrouw, Wendy, samen met ouderling Jeffrey R. Holland van het Quorum der Twaalf Apostelen en zijn vrouw, Patricia, in april Europa, Afrika en Azië bezoeken. De leiders van deze wereldkerk vertrekken op 10 april uit Salt Lake City en bezoeken in 11 dagen 8 steden. Ze verwachten op 23 april weer terug te zijn.

  

Deze mormoonse leiders zullen op de volgende locaties met leden en zendelingen bijeenkomen:

Donderdag, 12 april

Londen (Engeland)

Op donderdagavond, 12 april, zal er een bijeenkomst in Londen worden gehouden, die naar mormoonse kerkgebouwen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland wordt uitgezonden. Voor deze bijeenkomst worden plaatsbewijzen verspreid. De kerk heeft 186 duizend kerkleden in het Verenigd Koninkrijk en 4.000 in Ierland. De eerste zendelingen werden al in 1837 vanuit de VS naar Engeland gestuurd, slechts zeven jaar na de oprichting van de kerk. Er wonen 512 duizend heiligen der laatste dagen in Europa.

Zaterdag, 14 april

Jeruzalem (Israël)

In Jeruzalem wordt er een conferentie gehouden met heiligen der laatste dagen die in het Heilige Land wonen. De kerk heeft vier gemeenten met 260 leden in Israël. In Jeruzalem bevindt zich ook het Jerusalem Center van de Brigham Young University. Ook staan er bezoeken aan historische plaatsen op het programma.

Maandag, 16 april

Nairobi (Kenia)

De kerkleiders nemen deel aan een bijeenkomst die naar alle mormoonse kerken in Kenia zal worden uitgezonden. De eerste Afrikaanse bekeerlingen in Kenia hebben zich in 1979 laten dopen. Er zijn nu ruim 13 duizend leden in Kenia.

Het ledental van de kerk groeit in Afrika, waar ruim 540 duizend leden wonen.

Dinsdag, april 17

Harare (Zimbabwe)

In Zimbabwe worden er bijeenkomsten met zendelingen en leden gehouden. Er wordt een devotional gehouden die naar alle mormoonse gemeenten in dit Afrikaanse land zal worden uitgezonden.

Er wonen 30 duizend heiligen der laatste dagen in Zimbabwe. Het zendingswerk is in het begin van de jaren 1930 in het toenmalige Zuid-Rhodesië van start gegaan.

Donderdag, 19 april

Bengaluru (India)

De kerkleiders vergaderen met leden en zendelingen in India. Er zijn in India ruim 13 duizend leden in 40 kerkgemeenten. Er werd in de jaren 1850 al onofficieel zendingswerk in India gedaan. Het eerste kerkgebouw in India is in februari 2002 ingewijd.

Er wonen ruim 1,1 miljoen heiligen der laatste dagen in Azië.

Vrijdag, 20 April

Bangkok (Thailand)

In Thailand wordt er een bijeenkomst voor kerkleden gehouden. In 1961 kreeg de kerk toestemming om kerkdiensten te beleggen. President Gordon B. Hinckley wijdde het land in 1966 toe aan de verkondiging van het evangelie. Er wonen ruim 21 duizend heilligen der laatste dagen in Thailand, verspreid over 40 kerkgemeenten.

Zaterdag, 21 april

Hongkong

Er staat een bijeenkomst gepland met de heiligen der laatste dagen in Hongkong. Al in 1949 is er een zendingskantoor in Hongkong geopend. Nu zijn er 25 duizend kerkleden in 41 kerkgemeenten. Sinds 1996 staat er een tempel in Hongkong.

Zondag, 22 april

Honolulu (Hawaï, VS)

Deze wereldreis wordt in Hawaï afgerond, met een bijeenkomst op de campus van de Brigham Young University–Hawaii in Laie. Er zijn 74 duizend mormonen en twee tempels op Hawaï, een in Laie aan de noordkust van Oahu, en een in Kona.

MormonNewsroom.org zal verslag doen van deze wereldreis, inclusief video’s en foto’s van deze historische gebeurtenissen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.