Nieuwsartikel

Reactie Eerste Presidium van de Kerk op bomaanslag Brussel Airport

In antwoord op de bomaanslag in Brussel, reageerde het Eerste Presidium van de Kerk van Jezus Christus als volgt:

Onze dag begon, zoals velen anderen in de wereld, met het hartbrekende nieuws van de bomaanslagen in Belgie. Onze gebeden gaan uit naar de families van de overledenen en gewonden, inclusief vier van onze zendelingen die gewond raakten en in het ziekenhuis liggen. We bidden tevens voor de inwoners van Belgie en Frankrijk, terwijl zij aanhoudend omgaan met de onzekerheden en destructies veroorzaakt door de recente terroristische aanvallen.

Vier zendelingen werden gewond op Brussel luchthaven tijdens de dodelijke terroristische aanslagen in de Belgische hoofdstad.

Elder Richard Norby (66) uit Lehi, Utah; Elder Joseph Empey (20) uit Santa Clara, Utah, Elder Mason Wells (19) uit Sandy, Utah vergezelden Zuster Fanny Rachel Clain (20) uit Montelimar, Frankrijk die onderweg was naar Ohio om haar zending aldaar te vervullen.

Zuster Clain bevond zich aan de andere kant van de douane tijdens de explosie in de departure-hal, waardoor zij slecht lichte verwondingen heeft.  

Alle vier zendelingen worden behandeld in een ziekenhuis in Brussel. Elder Norby wordt tijdelijk in coma gehouden vanwege zijn verwondingen en verbranding aan hoofd en nek. Elder Empey onderging een operatie om granaatscherven uit zijn been te verwijderen. Elder Wells onderging een operatie om zijn gescheurde Achillespees te herstellen.

Voor Elder Wells was dit niet de eerste ervaring met terrorisme. In 2013 wachtte hij en zijn vader aan de finish van de Boston marathon om zijn moeder Kymberly haar race te zien eindigen, toen er op korte afstand een bom explodeerde, waarbij drie mensen gedood werden en 264 mensen gewond raakten. Daarnaast was elder Wells werkzaam in Parijs, toen in november jongstleden een aanslag gepleegd werd, waarbij 130 mensen gedood werden.

Chad Wells, vader van elder Wells, zegt: “Dit is de derde keer dat we te maken krijgen met een bomaanslag. We leven in een gevaarlijke wereld en niet iedereen is aardig en liefdevol. Mijn zoon was aanzienlijk gezegend door God. We zien hier een zegen door dit alles en geen verschrikkelijke vloek.”

Via de media laten de families van de jonge zendelingen weten dat zij dankbaar zijn voor de hulp die hun zonen en/of dochter geboden wordt en dat hun hart en gebeden uitgaan naar een ieder die getroffen is door deze tragedie. 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.