Persbericht

Ring Rome (Italië) klaar om te helpen met hulpacties na aardbeving

Jason Swensen, redactie Church News
Gepubliceerd: woensdag 8 april 2009 Er zijn kerkleden onder de mensen die geleden hebben onder de dodelijke aardbeving die begin april het midden van Italië door elkaar schudde. Er zijn echter geen leden of zendelingen gedood of gewond geraakt bij de beving, die een kracht had van 6.3 op de schaal van Richter. Wel gingen volgens de berichten de huizen van drie gezinnen van de kerk verloren bij de ramp. Associated Press De aardbeving trof de stad L’Aquila en enkele andere plaatsen in een gebied van bijna vierhonderd vierkante kilometer in het midden van Italië. Gebouwen gingen tegen de grond en waren niets meer dan een stapel puin volgens Associated Press.Het was de zwaarste aardbeving die Italië de afgelopen dertig jaar had getroffen.
‘Er zijn nog steeds bevingen en naschokken’, aldus president Jeffrey Acerson van het zendingsgebied Rome, in een interview met Church News op 8 april. ‘Er worden nog mensen vermist.’ Associated Press Van de getroffen bevolking wonen zo’n zeventigduizend mensen in L’Aquila, een stad die ruim 120 kilometer ten noordoosten van Rome ligt.
Een kerkgebouw dat gebruikt wordt door de leden van de gemeente L’Aquila, dat deel uitmaakt van de ring Rome, liep enige schade op door de beving, waaronder scheuren in de muur, aldus president Acerson. Het gebouw is nog niet vrijgegeven voor gebruik.
De zendelingen in de getroffen gebieden zijn naar andere plaatsen verhuisd volgens president Acerson.
Intussen coördineren de leiders van de ring Rome onder aanvoering van president Massimo De Feo de geplande hulpacties samen met het plaatselijke Rode Kruis. Associated Press President Acerson zegt dat veel leden die in Italië op zending zijn geweest, en ook andere leden, de kantoren van de kerk hebben gebeld om hun hulp aan te bieden.
‘Het is bemoedigend om te zien dat zij zich zo bezorgd tonen’, zegt hij.
Functionarissen van de Italiaanse overheid hebben tegen Associated Press gezegd dat in de 26 steden en kleinere plaatsen rond L’Aquila tien- tot vijftienduizend gebouwen beschadigd of zelfs helemaal vernietigd zijn.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.