Persbericht

Samen Sterk voor Oekraïne

Inzamelingsactie geleid door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Oekraiense vrouw krijgt haar voedselpakket uitgedeeld van de stichting Dutch Civilian Action ( DCA). Foto: DCA
Download Photo

In reactie op de gevolgen van de oorlog waarmee de Oekraïense bevolking nog steeds wordt geconfronteerd, bundelen de kerkgemeenschappen van Den Haag, Zoetermeer en Haarlem hun krachten om solidariteit te tonen en steun te bieden.  Zeker in het oosten, in het frontgebied, is de situatie ernstig.

In samenwerking met Dutch Civilian Action (DCA), kondigt De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een inzamelingsactie aan om essentiële goederen te versturen naar Oekraïne. Deze oproep is rechtstreeks gericht aan de gemeenschap om deel te nemen en bij te dragen naar vermogen.


Hoe kunt u bijdragen?
Inzameling van goederen: donaties van levensmiddelen, hygiëneproducten, babyvoeding, gezondheidsproducten en dierenvoeding zijn het hardste nodig. Een gedetailleerde lijst van benodigde items wordt hieronder verstrekt.


Lever in bij De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Breng uw donaties naar de volgende locaties met bijbehorende data:

Ukraine-DCA-kind.jpg
Ukraine-DCA-kind.jpg
Een van de 100 kansarme kinderen in de Donbas ( gebied aan oostfront van Oekraïne) die DCA helpt. Foto: DCA
Download Photo

Kerkgebouw Den Haag:  Van Leersumstraat 11 op zaterdag 20 april van 09.00 tot 13.00 uur 

Kerkgebouw Haarlem: Frieslandlaan 15 op zaterdag 20 april van 14:00-16:00 uur (contactpersoon: Ineke den Hollander 06 25055325)

Kerkgebouw Zoetermeer:  Zegwaartseweg 47 op zondag 21 april van 14:00-16:00 uur ( contactpersoon: Michael Vis 06 81158330)

Alle ingezamelde goederen worden voorbereid voor transport naar Oekraïne door DCA.

Een Oproep tot Actie:
Deze inzamelingsactie overstijgt het simpelweg verzamelen van goederen volgens de werkwijze van Dutch Civilian Action (DCA); het is een beweging van mededogen, hoop en directe hulp aan hen die het meest behoeftig zijn. Ongeacht de omvang van uw bijdrage, kunt u een belangrijk verschil maken voor een gezin in Oekraïne. 

Ook de Raad van Kerken in Zoetermeer en Haarlem hebben de oproep van het Just Serve Comité van de kerk verspreid. DCA en de kerk willen samen met individuen en organisaties in de buurt en in de regio een krachtig signaal van solidariteit en steun sturen naar degenen die het het meest nodig hebben. Zij hopen op uw bijdrage.


Benodigde Items:


Voedsel in blik (soep, groenten, vlees, vis)
Droge voeding (havermout, macaroni, instant soep, melkpoeder)
Broodbeleg (pindakaas, Nutella, honing, jam, suiker)
Dranken (houdbare melk, fruitsappen 250cc, instant chocolademelk)
Babyproducten (babyvoeding, luiers)
Hygiëneproducten (tandpasta, maandverband, incontinentie materiaal, shampoo)
Overige (vitamines, paracetamol, olie, chocoladerepen, snoep )

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.