Persbericht

The Tabernacle Choir brengt nieuwe kerstvideo uit

Brian Stokes Mitchell werkt mee aan muziekspecial

The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square hebben een nieuwe kerstvideo uitgebracht, die tijdens de COVID-19-pandemie tot stand is gekomen.

In november 2020, na bijna negen maanden niet samen te hebben gemusiceerd, werd een aantal orkestleden opgetrommeld om naar het Conferentiecentrum in Salt Lake City te komen. Daar ontmoetten zij Broadway-ster Brian Stokes Mitchell, die ze zouden begeleiden bij de vertolking van ‘Infant Holy, Infant Lowly’, in een nieuw arrangement van koordirigent Mack Wilberg.  Dit gevoelige, traditionele Poolse kerstlied vertelt het verhaal van de kribbe en de herders.

Aangezien het kerstgeschenk voor 2021 van het koor aan de wereld, ‘20 Years of Christmas with The Tabernacle Choir’ – een televisiespecial voor PBS en BYUtv en een nieuwe dvd – tijdens de pandemie gepland en geproduceerd werd, rees de logische vraag of het koor en orkest met iets nieuws zouden komen.

Al vroeg in de voorbereidingen werd gedacht aan een virtueel koor.  Maar het was niet duidelijk welke vorm dat zou aannemen.  Zou het net als anders om een reeks kerstliederen gaan, maar zonder publiek, want individueel op mobiele apparaten opgenomen?  Toen de koordirigenten en het productieteam nadachten over de meerwaarde van een virtueel koor, drong de gedachte zich op dat virtuele zangers veel weg hebben van engelen, die tijd en ruimte oversteken om hun opwachting te maken en hun boodschap te brengen.  Misschien kon het eerste virtuele optreden van het koor het idee oproepen van hemelse boodschappers die het goede nieuws van de heilige geboorte aankondigen.  Met dat plan in gedachten werd het hele koor ingeschakeld.

Tijdens dit optreden, waarbij de koorleden mooi afstand houden, verschijnen hun ‘selfie’-video’s op de achtergrond.  Terwijl hun stemmen zich harmonieus mengen, komen ze in beeld als waren ze een hemelse schare die het goede nieuws aan alle mensen verkondigt dat Christus is geboren.  Het is het een na laatste nummer, vlak vóór het laatste kerstlied – dat sinds de eeuwwisseling in elk kerstconcert van het koor is gezongen: ‘Angels from the Realms of Glory’.

Ga naar de website van het koor voor meer informatie over het uitzendschema van de vooraf opgenomen kerstspecial 2021, die door Brian Stokes Mitchell wordt gepresenteerd.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.