Persberichten

Tyfoon Haiyan in de Filipijnen: kerk verschaft hulpgoederen aan hulpbehoevenden

In de uren voor en nadat tyfoon Haiyan, welke de Filipijnen bereikte in de ochtend van 8 november 2013, had het hoofdkwartier in Salt Lake City continue contact met de regionale kerkleiders om nood hulpacties te coördineren. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is begonnen met het verschaffen van schuilplaatsen, voeding, water en andere elementaire benodigdheden voor de geëvacueerde en ontheemde gezinnen. Geschat wordt dat meer dan 700.000 mensen hun huis hebben verloren.

Volgens het Emergency Monitoring Center van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen schuilen een totaal van 14.000 personen uit verschillende delen van Visayas, Oost Mindanao en Sorsogon in 200 kerkgebouwen.

Twintig van de 21 missies in dit gebied hebben gerapporteerd dat alle zendelingen veilig zijn. Elder W. Craig Zwick, directeur van de zendingsafdeling van de kerk, deelde mee dat 'alle zendelingen voorzien waren van een 72-uur-hulppakket; dat ze naar veilige locaties zijn verhuisd voordat de storm kwam en bovendien dat zij in gebieden zijn die minder impact hadden dan Tacloban-stad.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.