Persbericht

Verlicht de wereld in deze kersttijd

‘Verlicht de wereld’ is een wereldwijd initiatief om het licht van Jezus Christus onder alle mensen te verspreiden, waar ze ook wonen of welke taal ze ook spreken. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen nodigt iedereen uit om hun licht te laten schijnen door de mensen om hen heen lief te hebben, vreugde te delen en het voorbeeld van Jezus Christus te volgen.

In de onderstaande video is te zien hoe het kerstverhaal op 27 november 2023 plotseling de schermen op Times Square in New York City verlichtte.

Hieronder staan enkele dingen die u zelf of met het gezin kunt doen om in deze kersttijd de wereld te verlichten:

  • Op de landenpagina’s van ‘Verlicht de wereld’ staan verschillende manieren om het licht van Jezus Christus te delen. U kunt daar kerstvideo’s bekijken en delen, kerstmuziek downloaden, ideeën voor dienstbetoon opdoen en nog veel meer.
  • Op de pagina VerlichtDeWereld.org kunt u een lijst downloaden met ‘50 manieren om je licht te laten schijnen’ op eenvoudige en natuurlijke manieren. 
  • U vindt op deze pagina ook een voorproefje van het Europese kerstconcert dat speciaal voor deze kersttijd is geproduceerd. ‘Getuigen van Kerstmis – liederen over Christus’ is vanaf 10 december 2023 te streamen en kan op de pagina van Verlicht de wereld of YouTube bekeken worden.
  • U kunt ideeën voor dienstbetoon opdoen met behulp van de innovatieve ‘service shuffler’ van de kerk. Die bestaat in het Engels, Frans, Portugees en Spaans.
  • Iedereen kan lid worden van de officiële Facebookgroep Light the World van de kerk om inspirerende verhalen en dienstbetoonprojecten te delen. U kunt er ook ideeën opdoen om het licht van Christus in de kersttijd uit te dragen. Het is een Engelstalige pagina, maar u kunt in elke taal posts plaatsen.
  • De jaarlijkse kerstdevotional met het Eerste Presidium, met muziek van het gerenommeerde Tabernacle Choir, is nu te zien op ChurchofJesusChrist.org. De uitzending is in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees en andere talen beschikbaar.

‘Verlicht de wereld’ is een jaarlijkse kersttraditie voor mensen over de hele wereld geworden. President Russell M. Nelson, president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, heeft gezegd dat de wereld het licht van Jezus Christus nu meer dan ooit nodig heeft. ‘Ik sta versteld van de toegenomen goedwilligheid en vriendelijkheid die zich in deze heilige tijd altijd voordoen. Wanneer we de geboorte van het Licht van de wereld gedenken, gaat er een nieuw licht in ieder van ons branden. […] Als we Jezus Christus volgen, kunnen we de wereld verbeteren.’

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.