News Story

Vlog Mormoonse familie leidt tot doop jong gezin

Twee van de drie miljoen volgers zijn Rick en Mandy Veilinga uit Spijkenisse.  Rick: “Vijf jaar geleden werd ik werkloos voor negen maanden. Uit verveling zat ik elke dag achter de computer. Ik kwam een vlog tegen van een familie die overdreven vrolijk overkwam. Deze filmpjes bleven maar in mijn hoofd hangen. Drie jaar later keek ik nog steeds dagelijks naar deze vlog.” Rick liet zijn vrouw Mandy de vlog zien. En ook zij was onder de indruk van wat ze zag. “Die mensen lijken echt vrolijk. Zij hebben iets wat wij niet hebben.”

Een eeuwig gezin

IMG 2456

Rick, nu 26 jaar, zoekend naar antwoorden op vragen met betrekking tot leven na de dood en de reden van ons bestaan, werd door de Shaytards’ vlog geinspireerd om de Mormoonse kerk te onderzoeken. Het was met name de uitspraak die Rick uit een van de vlogs had opgepikt, wat hem enorm raakte. Een van de dochters uit het Mormoonse gezin Butler vroeg haar vader wat er na de dood gebeurt. Shay Carl legde aan zijn dochter uit dat zijn vrouw en hij een eeuwig huwelijk hadden gesloten en dat hij geloofde dat het gezin ook na de dood nog steeds samen zouden zijn. Rick: “Het huwelijk dat Mandy en ik hadden gesloten was, zoals gebruikelijk, ‘tot de dood u scheidt’. Ik had altijd het gevoel dat dit niet klopte…. We zijn ons eerste kindje verloren door een miskraam, na tien weken zwangerschap. Het ging helemaal niet goed met Mandy. Toen ik thuis kwam uit het ziekenhuis heb ik gehuild. De miskraam had haar dood kunnen zijn. Ik was mijn kindje kwijt en ik had bijna mijn vrouw verloren…… Het nieuws dat je voor eeuwig getrouwd kunt zijn met elkaar en dat je voor altijd bij elkaar kunt zijn, maakte dat we de Kerk verder wilden onderzoeken. Ik wist dat het waar was.” Hij bestelde het gratis Boek van Mormon en leerde twee zendelingen kennen die het jonge gezin hebben onderwezen.

Samen met de zendelingen bezochten Rick en Mandy de ‘wijk’ in Spijkenisse en ze ontdekten al snel dat De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een jonge, enerverende gemeenschap was, waar ze goed ontvangen werden en waar ze zich al snel thuis voelden.

Veranderingen

Rick en Mandy zijn inmiddels een jaar geleden gedoopt. Er hebben heel wat veranderingen plaats gevonden in hun leven. Rick: “We houden ons aan bepaalde nieuwe geboden, zoals bijvoorbeeld het Woord van Wijsheid, dat zegt dat we geen koffie/alcohol kunnen drinken, maar we krijgen er zoveel voor terug.” Inmiddels is het gezin uitgebreid met een dochter Avia en zoon James. Over de stap om gedoopt te worden, zegt Mandy: “Ik wist in het begin niet zeker of dit het wel was, maar ik heb de stap in geloof genomen. Ik wist dat ik het gewoon moest doen. Na mijn doop ben ik sterker en rustiger geworden. Door de Butlers heb ik geleerd dat geluk een keuze is. Ik heb lastige periodes gekend en ik was niet erg vrolijk, maar nu weet ik dat ik er niet alleen voor sta.”

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.