Nieuwsartikel

Vredesweek in Zoetermeer

In samenwerking met PAX organiseerde het ILOZ (Inter Levensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer) in de week van 17 tot 23 september verschillende activiteiten gebaseerd op het thema vrede. De wijk Zoetermeer van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is lid van het ILOZ en nam deel aan deze activiteiten, die op zaterdag 23 september werden afgesloten met een ‘Walk for Peace’ door Zoetermeer. Deze begon bij de tempel aan het begin van de Osylaan.

 

De wandeling duurde ongeveer anderhalf uur en eindigde bij het amfitheater aan het eind van de Osylaan. Hier werd een herdenking gehouden voor de vluchtelingen uit Syrië, die de lange reis naar Europa niet hebben overleefd. Tijdens deze herdenking gaf Mike Vis (lid van de wijk Zoetermeer) een toelichting op het leed van vluchtelingen en vertelde dat in de beginjaren van ons kerkgenootschap ook veel geloofsgenoten voor hun leven moesten vluchten. Symbolisch voor de verkregen vrijheid van hen die de lange weg naar de verschillende landen in Europa hebben overleefd werden enkele witte duiven los gelaten.

Aansluitend werd een monument onthuld waarbij de kinderen en hun begeleiders een bloem konden neerleggen. De wandeling werd afgesloten met een uitnodiging voor een maaltijd en presentatie door de Syrische gemeenschap in Zoetermeer.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.