Nieuwsartikel

Wethouders bezoeken tempel Zoetermeer

Eind vorig jaar is de tuin met omliggende infrastructuur van de tempel in Zoetermeer gereed gekomen. Na de aanplant was het geheel nog vrij kaal en daarom werd de bezichtiging uitgesteld tot het voorjaar.

 

Namens de gemeente Zoetermeer kwamen wethouders Isabelle Vugs en Taco Kuiper voor een rondleiding van de nieuwe aanleg. Mevrouw Vugs,die de afdeling grondzaken in haar portefeuille heeft, vertelde dat het de eerste keer was dat zij een uitnodiging had ontvangen om een project te bezichtigen waar zij namens de gemeente voor gronduitgifte bij betrokken was. Na de ontvangst in de wachtkamer en de rondleiding door de tuin werd een korte uitleg over het doel van tempels gegeven.

Voor de aanleg van de tuin is 3200 m2 grond verworven. De wandelpaden en de zuilen van het hekwerk zijn in hetzelfde graniet uitgevoerd als de gevels en toren van de tempel. Ook is de vijver bij de ingang opnieuw in graniet aangelegd. Het gehele tuin is tot zonsondergang voor het publiek toegankelijk en alle wandelpaden zijn rolstoel-vriendelijk aangelegd.

Het is dit voorjaar, mede door de lage temperatuur, nog geen uitbundige bloei maar de beplanting zal vanaf nu in ieder seizoen de tuin in prachtige kleuren zetten.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.