Onderwerp

Centra voor familiegeschiedenis

FamilySearch heeft 4.600 plaatselijke centra in 126 landen waar iedereen toegang heeft tot genealogische documenten en hulp bij familiehistorisch onderzoek kan krijgen. Deze centra omvatten de wereldberoemde bibliotheek voor familiegeschiedenis in Salt Lake City, grote regionale centra in steden als Mesa (Arizona, VS) en Los Angeles (Californië, VS), en kleinere centra die meestal in mormoonse kerkgebouwen zijn te vinden.

Centra voor familiegeschiedenis zijn voor iedereen gratis toegankelijk en worden bemand door deskundige vrijwilligers. Ieder centrum biedt nieuwe en ervaren genealogen de hulpmiddelen om gegevens over hun voorouders op te zoeken.

Deze centra bieden gratis toegang tot genealogische websites. Voor een kleine bijdrage kunnen bezoekers ook toegang krijgen tot de grote collectie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, met zo’n 2,5 miljoen microfilms uit ruim honderd landen.

Sommige openbare bibliotheken en historische verenigingen in de Verenigde Staten zijn ook bij FamilySearch aangesloten en bieden bezoekers toegang tot dezelfde hulpmiddelen.

Ga naar de website van FamilySearch om het dichtstbijzijnde centrum voor familiegeschiedenis op te zoeken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.