Onderwerp

Historische bezienswaardigheden

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen hecht veel waarde aan het behouden en verkondigen van haar geschiedenis. De kerk heeft enkele tientallen historische bezienswaardigheden waar mensen van alle geloofsrichtingen iets kunnen leren over haar geschiedenis, geloof en toewijding.

‘Onze historische bezienswaardigheden vertellen het unieke verhaal van de heiligen de laatste dagen’, zegt ouderling Marlin K. Jensen, kerkhistoricus en schrijver van de kerk. ‘Iedere bezienswaardigheid staat vol met historisch juiste details en aantrekkelijke tentoonstellingen om mensen duidelijk te maken wie we zijn en wat voor ons belangrijk is.’

Alle historische bezienswaardigheden van de kerk zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Sommige bezienswaardigheden zijn groot en omvatten meerdere locaties, zoals Nauvoo (Illinois, VS) of Palmyra (New York, VS). Andere bezienswaardigheden zijn klein, met alleen een standbeeld of een klein gebouw, zoals de Gadfield Elm Chapel in Engeland of de Mormon Battalion Historic Site in San Diego (Californië, VS). Veel bezienswaardigheden hebben leuke gezinsactiviteiten.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.