Onderwerp

Schoonwaterprojecten

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6212-1-3216-1,00.html

  • Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben ruim een miljard mensen geen schoon water. Zonder schoon water krijgen veel mensen ziekten als cholera, diarree en tyfus. In 2002 begon De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen met een programma om de gezondheid te bevorderen door te voorzien in schoonwaterbronnen.
  • De soort watervoorzieningen is afhankelijk van het gebied en de behoeften van de gemeenschappen, maar kan bestaan uit bronnen, wateropslagmiddelen of zuiveringsinstallaties.
  • Plaatselijke bewoners worden betrokken bij de planning en uitvoering van ieder project en zij doen ook het meeste werk. Gemeenschapsvertegenwoordigers worden opgeleid om het systeem te onderhouden.
  • In 2006 zijn er in 32 landen schoonwaterprojecten uitgevoerd ten behoeve van 1,1 miljoen mensen in ruim duizend gemeenschappen. Die landen waren Algerije, Armenië, Cambodja, China, Chuuk, Democratische Republiek Congo, Dominicaanse Republiek, Ethiopië, Fiji, Ghana, India, Indonesië, Kenia, Laos, Liberia, Madagaskar, Maleisië, Mongolië, Mozambique, Myanmar, Namibië, Nepal, Nigeria, Peru, Filipijnen, Roemenië, Samoa, Tanzania, Tonga, Oeganda, Vanuatu en Vietnam.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.