Onderwerp

Temple Square

In het hart van de stad Salt Lake City (Utah, VS) is het historische Temple Square een van de populairste toeristenbestemmingen in Utah. Hier is ook de hoofdzetel van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gevestigd.

Er zijn op Temple Square gratis rondleidingen beschikbaar in dertig verschillende talen. Het gebied van veertien hectare trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld vanwege de befaamde onderzoeksbibliotheken, culturele activiteiten en historische gebouwen. Het middelpunt van het plein is de indrukwekkende Salt Laketempel, waarvan de bouw veertig jaar heeft geduurd. Hoewel de tempel niet open is voor het publiek, hebben bezoekers wel toegang tot de Tabernakel, die in 1867 is gebouwd. De Tabernakel heeft zitplaatsen voor 2.900 mensen en er worden verschillende godsdienstige en gemeenschapsevenementen gehouden. Het gebouw is ook het thuishonk van het wereldberoemde Mormoons Tabernakelkoor. De repetities van het koor mogen bijgewoond worden door het publiek.

Er zijn twee bezoekerscentra op Temple Square waar mensen door tentoonstellingen en films meer te weten kunnen komen over de mormoonse geloofsovertuiging. In het Bezoekerscentrum Noord staat een replica van het 3,35 meter hoge Christusbeeld van Bertel Thorvaldsen. Tentoonstellingen in het Bezoekerscentrum Zuid omvatten een schaalmodel van de Salt Laketempel, met een kijkje in het historische gebouw.

Ten westen van Temple Square gaan mensen die interesse in genealogie hebben naar de Bibliotheek voor familiegeschiedenis, de grootste bibliotheek in haar soort op aarde. Dan is er het Museum voor kerkgeschiedenis, waar door educatieve tentoonstellingen en programma’s de geschiedenis van de wereldwijde kerk wordt verteld. Beide gebouwen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Wie meer te weten wil komen over de mormoonse geschiedenis kan ook de Bibliotheek voor kerkgeschiedenis bezoeken, ten noordoosten van Temple Square.

Ten oosten van Temple Square staat het kantoorgebouw van de kerk met 28 verdiepingen, dat in 1972 is gebouwd. Het is het hoogste gebouw in Salt Lake City, en bezoekers kunnen helemaal boven naar het observatiegedeelte gaan voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Naast het kantoorgebouw van de kerk staat het klassieke bestuursgebouw van de kerk, dat in 1917 is gebouwd. In dit gebouw bevinden zich de kantoren van de huidige kerkleiders, en het is niet toegankelijk voor het publiek.

Het circa honderd jaar oude Joseph Smith Memorial Building, het voormalige Hotel Utah, is een lievelingsplek van veel bezoekers. Dit grootse gebouw is toegankelijk voor het publiek en huist drie restaurants, meerdere zalen en kantoorruimtes voor medewerkers van de kerk. Bezoekers kunnen ook genieten van een gratis film, Joseph Smith, profeet van de herstelling, over de eerste president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

Ten noorden van Temple Square staat het Conferentiecentrum met 21 duizend zitplaatsen, een van de grootste auditoriums in de wereld. Dit gebouw, dat in 2000 is voltooid, wordt gebruikt voor de algemene conferentie van de kerk, die twee keer per jaar wordt gehouden en over de hele wereld wordt uitgezonden. In het Conferentiecentrum worden ook veel concerten en uitvoeringen gegeven, waaronder de populaire kerstconcerten van het Mormoons Tabernakelkoor. Een andere populaire traditie op Temple Square is de jaarlijkse kerstverlichting.

Bezoekers aan Temple Square kunnen terug in de tijd gaan door twee nabijgelegen huizen te bezoeken die halverwege de negentiende eeuw voor kerkpresident Brigham Young en zijn familie gebouwd zijn. In het Beehive House worden gratis rondleidingen gegeven, en in een restaurant in het Lion House worden heerlijke maaltijden geserveerd.

Reizigers die een korte reisonderbreking in Salt Lake City hebben, kunnen met een gratis busje naar Temple Square toe en een rondleiding krijgen terwijl ze op hun vlucht wachten.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.