Persbericht

100-jarige religieuze leider presideert wereldwijde conferentie

Russell M. Nelson geeft nog steeds actief leiding aan wereldwijde kerk

Russell M. Nelson, profeet en leider van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, vierde op 9 september 2024 zijn honderdste verjaardag. Hij blijft de wereldwijde kerk met energie en betrokkenheid leiden.

RMNconference_01.jpeg
RMNconference_01.jpeg
100-jarige Russell M. Nelson zwaait naar de aanwezigen in het Conferentiecentrum tijdens een bijeenkomst van de halfjaarlijkse algemene conferentie van de kerk.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

In juni nodigde president Nelson mensen op sociale media uit om zijn verjaardag te vieren door het voorbeeld van Jezus te volgen en ‘die ene’ in nood de hand te reiken, verwijzend naar de gelijkenis van het verloren schaap in het Nieuwe Testament. Veel mensen hebben hun ervaringen met ‘die ene’ zijn en ‘die ene’ helpen op sociale media gedeeld met de hashtag #99plus1.

RMNconference_02.jpeg
RMNconference_02.jpeg
De leringen van Jezus Christus, zoals die te zien is op dit schilderij van Michael Malm, staan in elke algemene conferentie centraal.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Op 5 en 6 oktober brengt de 100-jarige profeet boodschappen van hoop, vrede en liefde tijdens de algemene conferentie, een wereldwijde bijeenkomst van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Iedereen is welkom om de conferentiebijeenkomsten te volgen, die vanuit het Conferentiecentrum (met 21.000 zitplaatsen) van de kerk in Salt Lake City (Utah, VS) live worden uitgezonden en gestreamd in ruim 70 talen.

Een aspect van de algemene conferentie waar mensen naar uitkijken, is de mogelijke aankondiging van nieuwe tempels die over de hele wereld zullen worden gebouwd. Op aanwijzing van president Nelson worden wereldwijd in hoog tempo tempels gebouwd. Sinds hij in januari 2018 president van de Kerk van Jezus Christus is geworden, heeft president Nelson in elke algemene conferentie de locatie van nieuwe tempels aangekondigd.

RMNconference_03.jpeg
RMNconference_03.jpeg
De Rometempel, een van de nieuwste tempels in Europa, is in maart 2019 ingewijd.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Er komen verschillende nieuwe tempels in Europa, onder andere in Barcelona, Birmingham, Brussel, Boedapest, Edinburgh, Hamburg en Wenen. In een tijd waarin sommige kerken hun deuren sluiten, voegt de Kerk van Jezus Christus heilige gebouwen toe om aan de behoeften van haar trouwe leden te voldoen.

RMNconference_04.jpeg
RMNconference_04.jpeg
De Berntempel, de eerste tempel in Europa, is in september 1955 ingewijd.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

President Nelson en andere leidinggevende mannen en vrouwen zullen het woord nemen in de vijf bijeenkomsten van de algemene conferentie. The Tabernacle Choir at Temple Square verzorgt bij de meeste bijeenkomsten de muziek.

De algemene conferentie bekijken

Alle conferentiebijeenkomsten zijn live te bekijken in ruim zeventig talen op broadcasts.churchofjesuschrist.org. Ze zijn ook te bekijken via het YouTube-kanaal van de algemene conferentie en via andere radio-, televisie-, satelliet- en digitale kanalen.

Na de uitzending blijven de boodschappen beschikbaar op het YouTube-kanaal van de algemene conferentie en andere digitale kanalen van de kerk, en worden ze gepubliceerd in de kerktijdschriften.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.