Persbericht

25 jaar volleybal in de Groningse Martinihal

Zaterdag 9 april 2011 werd het landelijk volleybaltoernooi voor de 25ste keer gehouden. In 1986 begonnen met ploegen uit het hele land, is het nu inmiddels tot over de landsgrenzen verspreid. De ploegen uit België (Antwerpen) en Duitsland (Leer) zijn niet meer weg te denken. De gemengde juniorenteams waren met 13 teams goed vertegenwoordigd. Hier versloeg het team van Den Haag in de finale het team uit Almere met 25-14. De derde plaats was voor Utrecht, dat Groningen met 25-19 terug verwees. De dames poule bestond uit 14 teams, waar na een spannende finale het team van Zoetermeer het team uit Den Haag met 26-24 versloeg. In het team van Den Haag was het moeder/dochter gehalte groot. De derde plaats ging hier naar Heerenveen, dat Groningen met 25-23 versloeg. Bij de heren recreanten waren er 22 teams. Hier won het team van Zoetermeer de finale van Zwolle met 25-21. De strijd om de derde plaats ging tussen Rotterdam en Assen, die de rotterdammers met 25-18 wonnen. In de heren wedstrijdklasse waren er drie teams. De heren uit Den Haag wonnen hier uiteindelijk in de beslissende set van Leer met 15-13.
's Middags werden de pioniers van het eerste uur, zr. Sietske Lieben-de Jonge en br. Cees de Jonge, gehuldigd. Zij kregen als verrassing een … volleybal aangeboden. De medewerkers van nu en de kookploeg deelden in de bloemenhulde. De bekers en taarten werden na afloop als ware trofeeën mee naar huis genomen. De bijzondere prijs voor het mooiste spandoek won de gemeente Zwolle. Voor de ware helden was er na afloop in de kerk van Groningen een heerlijke warme maaltijd (hulde aan de kookploeg) en een dansavond. Wie de volgende morgen dan nog leefde was er voor hen 's middags in de kerk van Groningen nog een haardvuurmiddag o.l.v. de president van de ring Apeldoorn, br. Spencer Hulleman. Met een heerlijk lentezonnetje kon het weekend niet meer stuk.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.