Persbericht

De kerk op Facebook

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is niet nieuw op Facebook. De officiële pagina van de kerk werd in mei 2008 gelanceerd en de afgelopen twee jaar heeft de kerk het aantal Facebookpagina’s uitgebreid. Er zijn ruim twintig officiële Facebookpagina’s van de kerk over allerlei onderwerpen, variërend van het Mormon Tabernacle Choir tot en met LDS Technology.

Facebook is een sociale netwerkwebsite, die in 2004 gelanceerd is. Volgens MSNBC heeft de site zeshonderd miljoen gebruikers en groeit hij nog dagelijks. De site is beschikbaar in ruim zeventig talen, en zeventig procent van de Facebookgebruikers woont buiten de Verenigde Staten. Facebook is een prima manier om oude vrienden te vinden, en contact te onderhouden met familie of informatie uit te wisselen. Gebruikers kunnen een eigen webpagina openen op Facebook waar ze informatie en foto’s laten zien waaruit blijkt wat ze allemaal doen. Ze kunnen hun vrienden uitnodigen om met hun toestemming hun pagina te bekijken. Met ingang van januari 2011 bedroeg het totale aantal ‘vrienden’ van de officiële Facebookpagina’s van de kerk — inclusief die over mormon.org, LDS Newsroom, Mormon Messages en andere onderwerpen — meer dan een miljoen.

Ouderling Russell M. Ballard van het Quorum der Twaalf zei in 2007 bij de opening van het studiejaar aan BYU-Hawaiî: ‘Ik wil jullie vragen om mee te doen aan de discussies die op het internet gevoerd worden en op die manier het evangelie te verbreiden en in eenvoudige en duidelijk termen de boodschap van de herstelling uit te leggen.’ Ryan Morgenegg, redactiemedewerker Church News

Lid worden van de officiële Facebookpagina’s van de kerk kan op www.facebook.com/lds. De Facebookpagina van de kerk heeft ook een lijst met andere officiële Facebookpagina’s van de kerk. Volgens het telecommunicatiebureau van de VN is het aantal internetgebruikers over de hele wereld begin 2011 de twee miljard gepasseerd.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.