Persbericht

Aardbeving en tsoenami in Samoa treffen ook kerkleden

De kerk is de omvang van de ramp in kaart aan het brengen die Samoa en het omliggende gebied trof toen op dinsdagmorgen 29 september 2009 een aardbeving in het gebied een tsoenami tot gevolg had. Er wordt op dit moment in overleg met de overheid en noodhulporganisaties vastgesteld hoe de kerk het beste humanitaire hulp kan bieden.

De communicatie in de regio is sinds de ramp beperkt. Alle zendelingen zijn veilig bevonden, met uitzondering van twee zendelingzusters* uit het zendingsgebied Nuku’alofa (Tonga), werkzaam op het Tongaanse eiland Niuatoputapu, dat grenst aan de Samoaanse eilandengroep. Pogingen om in contact te komen met de bevolking van het eiland zijn tot nog toe niet geslaagd. De kerkleiders werken echter voortdurend samen met de overheid om toch contact te leggen.

In de onafhankelijke staat Samoa zijn meer dan honderd dodelijke slachtoffers, terwijl Amerikaans Samoa meer dan twintig doden te betreuren heeft. Volgens voorlopige rapporten zouden er acht kerkleden het leven hebben gelaten bij de ramp, en twee leden gewond zijn geraakt. * Op 3 oktober is bekend geworden dat er inmiddels contact is geweest met de twee zendelingzusters die voorheen nog niet veilig bevonden waren - er is contact geweest met het eiland Niuatoputapu en de zusters zijn allebei in veiligheid (zie het Newsroomblog voor hun verhaal).

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.