Persberichten

Amerikaans basketbalkampioen kiest voor een ander 'team' in Duitsland

Emery, een van de vijftig beste basketbalspelers in de Verenigde Staten, is voltijdzendeling voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De voormalige sterspeler van de Lone Peak High School onderbrak zijn sportcarrière in mei en ging voor twee jaar op zending. Momenteel is hij in de buurt van Frankfurt tewerkgesteld. 

‘Ik koos ervoor op zending te gaan omdat ik mijn Heiland graag dien’, zegt Emery. ‘Hij heeft ons zoveel gegeven en dat heeft mijn leven ingrijpend veranderd.’

Emery en zijn teamgenoten werden in 2012 en 2013 beroemd in Amerika na in de competitie vrijwel ongeslagen te blijven en overwinningen te behalen bij verscheidene kampioenschappen.  Emery vond echter een ander soort voldoening in ijverig zendingswerk.

‘Een zending geeft voldoening omdat we de verandering zien in het leven van de mensen die we onderrichten en hoe ze er beter van worden’, zegt Emery. ‘Ik denk dat dit het belangrijkste is wat me op zending is opgevallen — het dagelijks verkondigen van onze boodschap geeft me voldoening.’

Een van de bekendste programma’s van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is het zendingswerk. In honderden grote steden over de hele wereld, maar ook in duizenden kleinere plaatsen, zijn er mormoonse zendelingen in het straatbeeld te zien.

Het zendingswerk is gebaseerd op de nieuwtestamentische gewoonte om zendelingen in koppels uit te zenden teneinde het evangelie te verkondigen en gelovigen in de naam van Jezus Christus te dopen (zoals het werk dat Petrus en Johannes in het boek Handelingen verrichtten).

Er zijn momenteel ruim tachtigduizend zendelingen werkzaam voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De meesten zijn jongeren onder de 25 jaar, verspreid over ruim vierhonderd zendingsgebieden in landen over de hele wereld.

Na zijn zending zal Emery voor de Brigham Young University basketballen. Hij hoopt tegen die tijd nog sterker te zijn dan voorheen.  

‘Op zending ontwikkel je leidersvaardigheid, ontdek je je zwakheden en maak je er sterke punten van’, merkt Emery op. ‘Het doet me op veel verschillende manieren aan basketbal denken en ik heb erg veel geleerd.’

De Amerikaanse krant Deseret News wijdde onlangs twee artikels aan Emery en zijn team. Om er meer over te weten te komen, leest u de artikels hier (beweeg met de cursor over ‘hier’ om de link te zien) en hier (beweeg weer over ‘hier’ om de link te zien).

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.