Persberichten

FamilySearch voegt 4.5 miljoen genealogische gegevens toe

De geindexeerde gegevens en afbeeldingen zijn toegevoegd aan de wereldwijde collectie van Brazilie, China, Colombia, Ghana, Italie, Nederland, Paraguay, Filippijnen, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten. Voor Nederland geldt dat er 41.801 digitale afbeeldingen van kerkelijke gegevens tussen 1527 en 1907 van de provincie Zeeland zijn toegevoegd.

Historische gegevens die door zoekmachines te vinden zijn, is door FamilySearch.org mogelijk gemaakt door de hulp van duizende vrijwilligers overal ter wereld. Deze vrijwilligers zetten geindexeerde gegevens over van digitale kopietjes van handgeschreven gegevens naar makkelijk door zoekmachines te vinden gegevens online. Er zijn meer vrijwilligers nodig (vooral hen die vreemde talen kunnen lezen) om tred te houden met het groot aantal digitale afbeeldingen die online gepubliceerd worden op FamilySearch.org. Zie voor meer informatie met betrekking tot dit vrijwilligerswerk op FamilySearch.org.

FamilySearch is the grootste genealogische organisatie van de wereld. FamilySearch is een non-profit, vrijwilliger-gedreven organisatie gesponsord door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Miljoenen mensen gebruiken FamilySearch gegevens, bronnen en service om meer te leren over hun familiegeschiedenis. Al meer dan 100 jaar lang is FamilySearch en haar voorgangers actief in het verzamelen, veilig opslaan en het delen van wereldwijde genealogische gegevens . Gegevens die u gratis kunt vinden op FamilySearch.org of in meer dan 4.600 Familie Historische Centra, waaronder ook in Nederland. (Rotterdam, Zoetermeer, Apeldoorn, Den Helder, Den Bosch, Eindhoven, Breda e.a.)

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.