Persbericht

Datums voor RootsTech Connect 2022

Evenement vindt voor tweede jaar op rij volledig virtueel plaats

FamilySearch heeft aangekondigd dat het familiegeschiedenisevenement RootsTech Connect 2022 op 3–5 maart 2022 volledig virtueel zal plaatsvinden. RootsTech Connect 2021 werd door meer dan een miljoen mensen uit ruim 240 landen gevolgd, waardoor dit de grootste RootsTech in de geschiedenis was.

Rootstech 01
Rootstech 01
Rootstech 20222021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

‘Na RootsTech Connect 2021 beseften we dat we dankzij een online RootsTech-congres miljoenen mensen in de hele wereld de vreugde van familiegeschiedenis konden laten voelen’, zegt Steve Rockwood, CEO van FamilySearch International.

Wegens het succes van de afgelopen editie zal ook RootsTech Connect 2022 volledig virtueel en gratis zijn.

‘De enorme respons op deze volledig virtuele RootsTech heeft ons nederig gestemd. We zijn erg dankbaar voor al onze sponsors, exposanten, sprekers en deelnemers’, aldus Rockwood.

‘We hebben van duizenden mensen over de hele wereld vernomen dat ze dankzij het online congres van 2021 voor het eerst konden deelnemen, leren en contacten leggen. En er is een uitgebreid online archief uit ontstaan dat het hele jaar gratis beschikbaar blijft’, voegt hij toe.

Mensen met interesse voor familiegeschiedenis kunnen ruim 1.500 workshops van RootsTech 2021 gratis bekijken.

Rootstech 02
Rootstech 02
Rootstech 20222021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

RootsTech wil in de toekomst een hybridemodel met online én fysieke bijeenkomsten aanbieden. De content zou gedurende het hele jaar uitgebreid worden en toegankelijk zijn.

‘Nu we met RootsTech nieuwe mogelijkheden verkennen, zijn we van plan om van het virtuele evenement een vast onderdeel van het congres te maken. We kijken uit naar wat dit voor mensen in de hele wereld zal betekenen’, zegt Rockwood.

Het evenement dat dit najaar fysiek in Londen zou plaatsvinden, is afgelast.

Het aanbod voor 2022 zal bestaan uit livestreams, lessen op aanvraag en interactieve workshops, waarbij deelnemers kunnen socializen, vragen stellen en van deskundigen en enthousiastelingen leren. Er worden ook demonstraties, ervaringen voor alle leeftijden en multiculturele vieringen georganiseerd.

Vanaf september 2021 kunt u zich voor RootsTech 2022 inschrijven. Zie voor meer informatie RootsTech.org.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.