Persbericht

De Kerk van Jezus Christus lanceert wereldwijd concert voor jongeren

Bekijk de uitzending vanaf 10 augustus

YouthConcert_01.png
YouthConcert_01.png
Dit vooraf opgenomen concert van een uur is een viering voor jongeren om door middel van muziek sterkere discipelen van Jezus Christus te worden.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Festival: Een jongerenconcert is een viering voor jongeren over de hele wereld om door middel van muziek sterkere discipelen van Jezus Christus te worden.

Tijdens dit vooraf opgenomen concert van een uur worden nummers van de meest recente Strive to Be-albums gezongen. Vanaf maandag 10 augustus 2024 (Utah-tijd) is het concert in het Engels, Frans, Spaans en Portugees te downloaden.

Anderstalige kerkunits kunnen meedoen als hun jongeren graag naar muziek in de beschikbare talen luisteren.

De vooraf opgenomen uitzending is beschikbaar op broadcasts.ChurchofJesusChrist.org, de app Evangeliestream en het YouTube-kanaal Strive to Be. Het concert is ook later te bekijken onder Muziek voor jongeren in de Evangeliebibliotheek.

Alle ringen worden uitgenodigd om op zaterdag 10 augustus deel te nemen, of op een andere datum die beter uitkomt. 

Suggesties voor de planning 

Leiders worden aangemoedigd om de jongeren bij de organisatie van het evenement te betrekken en het aan te passen aan hun omstandigheden (Algemeen handboek, 29.3.10). De volgende suggesties kunnen daarbij van pas komen: 

  • Laat de jongeren de leiding nemen: Waar mogelijk wordt de jongerenraad van de ring gevraagd het evenement te organiseren en uit te voeren. 
  • Bevorder groepsdeelname: Begin juli is de afspeellijst met de muziek van het concert en het promotiemateriaal beschikbaar op youth.ChurchofJesusChrist.org. Jongeren worden aangemoedigd de nummers vóór het evenement te beluisteren. U kunt de jongeren aanmoedigen om andersgelovige vrienden uit te nodigen en samen te zingen, feesten en Jezus Christus te aanbidden. 
  • Denk na over de grootte van de groep: Overweeg om als ring of met meerdere ringen samen te komen. Het evenement zal meer aanspreken als er een grote groep bijeenkomt. 
  • Pas aan plaatselijke behoeften aan: De uitzending is op 10 augustus beschikbaar. Leidinggevenden mogen hun plannen voor het evenement aan de plaatselijke omstandigheden en beschikbare middelen aanpassen, en een geschikte datum en tijd kiezen. Voor het evenement kan er bijvoorbeeld een dansavond, andere activiteiten, eten of een gastheer geregeld worden. 
  • Denk na over de locatie: Het werkt vanwege de muziekstijl en deelname van de jongeren wellicht beter om buiten of in een grote zaal bijeen te komen. 

Lees meer in dit artikel van Church News (alleen in het Engels).

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.