Persbericht

Herehau Vero getuigt door middel van muziek

Jonge Franse zanger treedt op in ‘Festival: Een jongerenconcert’ in Salt Lake City

Herehau Vero, een lid van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen uit Frankrijk, treedt op in een bijzonder wereldwijd concert dat in Salt Lake City (Utah, VS) is opgenomen. In juni nam hij deel aan de opname van dit jongerenconcert van één uur dat in augustus wereldwijd is te downloaden en bekijken.

Herehau_01.jpeg
Herehau_01.jpeg
Herehau Vero zingt twee solo’s in het wereldwijde jongerenconcert.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

‘Ik prijs me gelukkig dat ik in een muzikale familie ben geboren. Van kinds af zong ik met mijn grootouders’, zegt de nu 21-jarige Herehau.  Toen hij 10 jaar was, werd hij vanuit zijn vaderland Tahiti alleen naar Frankrijk gestuurd om bij zijn tante te gaan wonen. Herehau had zo niemand meer om mee te zingen. ‘Ik bleef in mijn eentje zingen en probeerde mijn eigen muzikale weg te vinden’, zegt hij. Een jaar later voegden zijn ouders, twee broertjes en zijn zusje zich bij hem in Frankrijk.

Alles veranderde toen Herehau als solist auditie deed voor de culturele viering bij de inwijding van de Parijstempel. ‘Vanaf toen begon ik echt te zingen’, zegt Herehau. ‘Beetje bij beetje kreeg ik zelfvertrouwen (ik heb nog nooit een stemcoach gehad), en ik begon op de FSY-albums te zingen.’

Toen hij tijdens de culturele viering ter gelegenheid van de inwijding van de Parijstempel optrad, realiseerde Herehau zich dat God hem zangtalent had gegeven. ‘Van toen af aan ging het in stijgende lijn.’ Omdat hij wist dat zijn gave van God kwam, wilde hij die verder ontwikkelen en met andere mensen delen. Om zijn stem te verbeteren, zong hij mee met stemopwarmingen op YouTube en imiteerde hij grote zangers. ‘Mijn stem beheersen is nog een werkpunt, maar ik weet dat mijn hemelse Vader me deze gave niet voor niets heeft gegeven. Zingen is mijn manier om mijn geloof aan de hele wereld te verkondigen.’

Herehau houdt van muziek waarin iemand zijn ziel blootlegt, of vertelt hoe hij moeilijkheden heeft doorstaan. ‘Ik vind het heel mooi als de songwriter in het lied over zijn eigen leven vertelt.’  Wanneer Herehau zingt, probeert hij zich het lied eigen te maken, alsof hij het zelf heeft geschreven. ‘Dan komt het op het podium of in de studio vanuit mijn binnenste!  Mijn doel is altijd om het hart van de luisteraar te beroeren.’

Een vriend raadde Herehau aan om auditie te doen voor het muziekfestival voor jongeren in Salt Lake City. Tot zijn grote verbazing werd hij geselecteerd om te zingen en Frankrijk te vertegenwoordigen, samen met andere internationale deelnemers. Herehau kwam in juni in Salt Lake City aan om de repetities in de Tabernakel bij te wonen. Hij vond het geweldig om zoveel jonge zangers te zien, onder wie enkele bekende jeugdmuzikanten.

Zuster Emily Belle Freeman, algemeen jongevrouwenpresidente, en algemeen jongemannenpresident Steven J. Lund spraken de deelnemers vóór de repetities toe. Hun woorden waren inspirerend voor de muzikanten en spoorden hen aan om hun stem ten goede te gebruiken.

Herehau_02.jpeg
Herehau_02.jpeg
Herehau Vero repeteert met muzikanten voor de speciale jongerenuitzending.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

In het concert zingt Herehau als solist twee Franse liedjes, ‘Je suis disciple du Christ’ en ‘Mon seul espoir’. Hij zingt ook drie nummers samen met andere zangers. Hij gaf als een van de internationale hosts ook de welkomstboodschap in het Frans op het festival voor jongeren.

‘Ik hoop dat ik een werktuig in Gods handen mag zijn om door middel van deze muziek het hart van jonge mensen te raken’, zegt Herehau.

‘Festival: Een jongerenconcert’ is vanaf 5 augustus te bekijken via de uitzendingenpagina van de kerk en de app Evangeliestream [Gospel Stream] in het Engels, Frans, Portugees en Spaans.

Jongeren over de hele wereld worden uitgenodigd om aan dit festival deel te nemen – door vieringen te plannen, de afspeellijst te downloaden, het concert te bekijken en mee te zingen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.