Persbericht

Nieuw gebiedspresidium Europa-Midden

Op 1 augustus 2024 wordt ouderling Rubén V. Alliaud de nieuwe president van het gebied Europa-Midden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Ouderling Jack N. Gerard wordt eerste raadgever en ouderling James W. McConkie III tweede raadgever. 

EURCAP2024_01.jpg
EURCAP2024_01.jpg
Het nieuwe presidium van het gebied Europa-Midden. V.l.n.r.: ouderling Jack N. Gerard, eerste raadgever; ouderling Rubén V. Alliaud, president; ouderling James W. McConkie III, tweede raadgever.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

‘Mijn vrouw, Fabiana, en ik vinden het een enorme eer en een unieke zegen dat we hier in Europa mogen dienen’, aldus ouderling Alliaud. ‘Ik kom uit een land waar het herstelde evangelie van Jezus Christus zich geweldig heeft verspreid. Dat de kerk in Zuid-Amerika nu bloeit, is deels te danken aan de Duitsers die in 1923 naar Argentinië emigreerden, en later naar Brazilië’, voegt hij eraan toe. ‘De huidige kerk in Zuid-Amerika is in grote mate schatplichtig aan de kerk in Europa. Wat we nu in Europa zien, is een vervulling van het visioen en de profetieën in Jakob 5. Dit is waarlijk een tijd van snoeien en enten, een tijd van vreugdevolle groei’, besluit hij.

Ouderling Alliaud is sinds 2021 in Europa werkzaam. Hij was eerst lid van het presidium van het gebied Europa, en werd bij de organisatie van een nieuw gebied in 2022 lid van het presidium van het gebied Europa-Midden. Hij is op 8 januari 1966 in Buenos Aires (Argentinië) geboren, en in 1992 met Fabiana Bennett Lamas getrouwd. Zij hebben zes kinderen.

Ouderling Gerard werd in 2023 als lid van het presidium van het gebied Europa-Midden geroepen.

‘Het is een heilig voorrecht om in het gebied Europa-Midden te dienen’, zegt hij. ‘Mijn voorouders en die van mijn vrouw zijn uit deze regio afkomstig. Ze waren op zoek naar geestelijke verlichting en emigreerden naar de Verenigde Staten, waar ze zich voor godsdienstvrijheid inzetten voordat er nog maar sprake was van de herstelling. We hebben het gevoel dat we zijn teruggekeerd om de vergadering voort te zetten waarvoor zij vele jaren geleden het fundament hebben gelegd. Het stemt ons nederig en blij dat we aan het werk in de laatste dagen kunnen bijdragen’, besluit hij.

Ouderling Gerard is op 15 december 1957 in Idaho Falls (Idaho, VS) geboren. In 1984 trouwde hij met Claudette Neff. Ze hebben acht kinderen.

Ouderling James W. McConkie III is op 27 augustus 1971 in Salt Lake City (Utah, VS) geboren. In 1995 trouwde hij met Laurel Springer. Ze hebben vier kinderen.

‘Laurel en ik vinden het geweldig om weer “onder het volk van de kerk van Christus” (Moroni 6:4) in het gebied Europa-Midden te worden gerekend’, aldus ouderling McConkie. ‘De heiligen hier hebben een diep en onwrikbaar geloof. Ons gezin werd er geestelijk door gevoed en rijkelijk gezegend toen we onder de heiligen in Tsjechië en Slowakije dienden. We kijken er nu naar uit om onze zusters, broeders en vrienden in heel Europa te ontmoeten, voor hen te bidden en van hen te leren’, zegt hij.

Ouderling McConkie dient vanaf 1 augustus in het presidium van het gebied Europa-Midden. Voordat hij als algemeen zeventiger werd geroepen, waren hij en zijn vrouw van 2013 tot 2016 zendingsleiders van het zendingsgebied Tsjechië/Slowakije. Hij had als jongeman een voltijdzending vervuld in datzelfde gebied, dat toen het zendingsgebied Praag (Tsjechoslowakije) heette.

Gebiedspresidiums worden aangewezen door het Eerste Presidium en werken onder toezicht van het Quorum der Twaalf Apostelen. Ze wonen meestal in het gebied waar ze werkzaam zijn en reizen vaak binnen dat gebied om kerkleden, zendelingen, leiders en tempelpresidenten en -maters te onderwijzen en te steunen. Ze bevinden zich in een unieke positie om de kerk te helpen opbouwen en om raad en leiding te geven aan kerkleden over de hele wereld.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.