Persbericht

Drie avonden met Donny Osmond in Nederland

Donny Osmond is een levende legende voor allen die nostalgische herinneringen hebben aan dit nette tienerpopidool die al op zijn vijfde jaar aan zijn loopbaan in de entertainmentbranche begon. Hij had zijn debuut in de populaire Andy Williams TV Show, waar hij optrad met zijn oudere broers, die al een toenemende populariteit genoten als 'The Osmond Brothers'. Tegen de tijd dat Donny in de jaren zeventig oud genoeg was om auto te rijden, had hij een eigen televisieprogramma met zijn zus Marie, waarin ze de ene na de andere bekendheid ontvingen.

De afgelopen jaren heeft Donny opgetreden voor publieken van alle leeftijden. In het theater had hij de hoofdrol van Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, dat in de VS en Canada zes jaar lang meer dan tweeduizend voorstellingen had. Zijn loopbaan toont een grote verscheidenheid aan bezigheden, van optredens als acteur in andere Broadwayshows in New York, tot en met gastheer zijn in diverse tv- en radioprogramma's. Onlangs won hij in het negende seizoen van de Amerikaanse versie van 'Dancing with the Stars'. Momenteel treedt Donny elke avond met zijn zus op in The Donny and Marie Show in The Flamingo te Las Vegas.

Donny en de andere leden van de familie Osmond zijn praktiserende leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en staan bekend om hun nette uiterlijk en levenswijze, zowel privé als in het openbaar.

Hoewel Donny wordt beschouwd als een bijzonder succesrijk entertainer, heeft hij een onvervulde levensambitie, namelijk om twee jaar lang zijn geloof te vertegenwoordigen als zendeling. Het is in De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gebruikelijk voor jongemannen van 19 tot 21 jaar om voor twee jaar een vrijwillige zending te vervullen. Vier van Donny's vijf zoons hebben een voltijdzending voor de kerk vervuld. En Chris, zijn vierde zoon, vervult momenteel een zending in Nederland. Een interview met ouderling Chris Osmond vindt u hier: 'Donny en Chris Osmond.'

Donny en zijn vrouw, Debbie, komen met al hun zoons, drie schoondochters en drie kleinkinderen naar Nederland. Donny is gevraagd om wat te vertellen over zijn kijk op, en ervaringen met, zijn geloof, en over zijn overtuiging dat gezinnen voor eeuwig bij elkaar kunnen blijven. Donny's verzoek is dat elk kerklid dat naar deze avonden komt, een vriend of vriendin meeneemt die geen lid van de kerk is.

Bezoekers zijn, ongeacht hun godsdienst, welkom op een van de volgende locaties:

Donderdag 14 april Rotterdam, Oosteinde 73, aanvang 19.00 uur

Vrijdag 15 april Haarlem, Frieslandlaan 5, aanvang 19.00 uur

Zaterdag 16 april Utrecht, Prinses Irenelaan 51a, aanvang 19.00 uur

Voor routebeschrijvingen, zie maps.lds.org. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met: Dhr. Hans Noot, tel. 06 46607451 Dhr. en mevr. Beckstrand, tel. 0652338944 Zendingsgebied België/Nederland, tel. 00 32 2736933 (Link naar de website van Donny Osmond geplaatst met toestemming. Donny.com is geen officiële website van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.)

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.