Persbericht

Eerste Presidium kondigt indeling gebiedsleiding voor 2024 aan

De veranderingen gaan per 1 augustus in

Presidium der Zeventig en gaan per 1 augustus 2024 in.

Download een pdf van de indeling van de gebiedsleiding. (Alleen Engels)


Het Eerste Presidium en het Quorum der Twaalf Apostelen presideren alle aangelegenheden van de kerk. Leden van een gebiedspresidium zijn algemeen zeventiger of gebiedszeventiger. Een gebiedspresidium bestaat uit een president en twee raadgevers, die telkens vanuit een gebiedskantoor werkzaam zijn.

De Kerk van Jezus Christus bestaat uit 23 gebieden – 6 in de Verenigde Staten en Canada en 17 gebieden daarbuiten.

Sinds 1984 zijn er gebieden georganiseerd om het werk van de kerk op verschillende geografische locaties te besturen. De gebiedspresidiums voor de VS en Canada werken vanuit de hoofdzetel van de kerk in Salt Lake City (Utah, VS). Hetzelfde geldt voor het gebied Midden-Oosten/Afrika-Noord van de kerk.

‘De Zeventig moeten handelen in de naam van de Heer, op aanwijzing van de Twaalf (…) bij het opbouwen van de kerk en het regelen van al haar aangelegenheden onder alle natiën’ (Leer en Verbonden 107:34).

Presidium der Zeventig

Het Presidium der Zeventig voor 2024-2025, van links naar rechts: Ouderling Carl B. Cook, ouderling José A. Teixeira, ouderling S. Mark Palmer, ouderling Marcus B. Nash, ouderling Michael T. Ringwood, ouderling Arnulfo Valenzuela en ouderling Edward Dube.

Het Presidium der Zeventig is een groep van zeven algemeen zeventigers die door het Eerste Presidium geroepen zijn om alle leden van de Zeventig te presideren.
Het Presidium der Zeventig is een groep van zeven algemeen zeventigers die door het Eerste Presidium geroepen zijn om alle leden van de Zeventig te presideren.
Het Presidium der Zeventig is een groep van zeven algemeen zeventigers die door het Eerste Presidium geroepen zijn om alle leden van de Zeventig te presideren.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Gebiedspresidiums

EUROPA-MIDDEN

Het gebiedspresidium Europa-Midden voor 2024-2025, van links naar rechts: Ouderling Jack N. Gerard, eerste raadgever; ouderling Rubén V. Alliaud, president; en ouderling James W. McConkie III, tweede raadgever.

Het gebied Europa Midden ondersteunt het werk van de kerk in 37 landen.
Het gebied Europa-Midden ondersteunt het werk van de kerk in 37 landen.
Het gebied Europa-Midden ondersteunt het werk van de kerk in 37 landen.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

EUROPA-NOORD

Het gebiedspresidium Europa-Noord voor 2024-2025, van links naar rechts: Ouderling Marcos A. Aidukaitis, eerste raadgever; ouderling Scott D. Whiting, president; en ouderling Alan T. Phillips, tweede raadgever.

Momenteel houdt ouderling Kyrylo Pochylko, gebiedszeventiger, toezicht op Oekraïne en Moldavië. Hij is werkzaam als assistent van het gebiedspresidium Europa-Noord.

Het gebied Europa Noord ondersteunt het werk van de kerk in 25 landen.
Het gebied Europa-Noord ondersteunt het werk van de kerk in 25 landen.
Het gebied Europa-Noord ondersteunt het werk van de kerk in 25 landen.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

EURAZIË

Het gebiedspresidium Eurazië voor 2024-2025, van links naar rechts: Ouderling Nikolaj Ustyuzahaninov, eerste raadgever; ouderling Aleksej V. Samajkin, president; en ouderling Aleksandr A. Dratsjov, tweede raadgever. Zij zijn allen gebiedszeventiger.

Het gebied Eurazië ondersteunt het werk van de kerk in 6 landen.
Het gebied Eurazië ondersteunt het werk van de kerk in 6 landen.
Het gebied Eurazië ondersteunt het werk van de kerk in 6 landen.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.