Persbericht

Er blijft kerkelijke hulp Haïti binnenstromen

Enkele dagen geleden zijn er in Haïti meer hulpgoederen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen gearriveerd, waaronder een grote zending van ruim veertig ton uit Miami. Die zending bevatte noodhulp zoals voedsel, dekens, tenten en zeildoeken. Zendelingen van de kerk hielpen de goederen uitladen.

En vanuit de Dominicaanse Republiek zijn nog twee zendingen voedsel, medische en andere hulpgoederen met vrachtwagens naar Haïti gereden. De laatste van die zendingen kwam afgelopen zaterdag aan. Voor deze week staan meer transporten van de kerk uit de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek op het programma. De zendingen bevatten onder meer goederen die specifiek door plaatselijke kerkleiders zijn aangevraagd.

‘We vinden het bemoedigend dat onze hulp de slachtoffers bereikt’, aldus Nate Leishman, manager humanitaire noodhulp van de kerk. ‘Bij rampen als deze kan de logistiek van de hulpgoederen krijgen op de plek waar die het hardste nodig is erg moeilijk zijn, maar we krijgen de goederen nu waar ze nodig zijn.’

De kerk had al een team artsen gestuurd. Het gaat om veertien artsen en verplegers, en twee specialisten op het gebied van gezinshulp. De groep is zelfvoorzienend en heeft zijn eigen medische goederen bij zich, die verder worden aangevuld met afzonderlijk verstuurde transporten van medische hulpgoederen. Vóór aankomst van de Amerikaanse artsen was er onder leiding van de kerk al een team artsen uit de Dominicaanse Republiek aan de slag gegaan in Haïti.

Gebouwen van de kerk in Haïti worden als onderkomen gebruikt voor ruim vierduizend dakloze inwoners van het land. Alle gebouwen van de kerk in Haïti zijn nagenoeg onbeschadigd gebleven bij de aardbeving en veel van die gebouwen worden gebruikt bij het verlenen van hulp.

Net als bij elke noodsituatie of ramp kunnen de details en gebeurtenissen snel veranderen. De kerk streeft ernaar om juiste gegevens te verschaffen, maar er kunnen altijd verschillen optreden met de steeds veranderende situatie.

Bijdragen aan de noodhulp zijn welkom op http://give.lds.org/emergencyresponse. Of geef uw bijdrage aan de plaatselijke mormoonse kerk, onder vermelding van ‘humanitaire hulp’.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.