Persberichten

Erkenning van Mormon Channel voor succes op YouTube

Het Touchstormverslag vermeldt kanalen in wat het de ‘YouTube 5,000’ noemt — een groep kanalen die elk ten minste 43 miljoen keer bekeken zijn. Volgens Touchstorm zijn slechts 74 van die kanalen een zogeheten merk, en op die lijst van 74 zette men het Mormon Channel op de 52ste plaats. Wereldberoemde merken komen aanzienlijk lager op de lijst dan het Mormon Channel.

Het Mormon Channel heeft op YouTube meer dan 226 duizend abonnees, en de gebruikers hebben ruim 61 miljoen keer naar de meer dan  1.900 videofilmpjes gekeken. Andere versies van het Mormon Channel, waaronder de Franse, Duitse, Italiaanse, Portugese en Spaanse, tellen ook nog eens  zestigduizend abonnees. Touchstorm merkte op dat de keren dat videootjes van het Mormon Channel zijn bekeken gelijkmatig over de hele videobibliotheek verdeeld zijn (met een gemiddelde van 31.326 keren per video) en dat het Mormon Channel zich bevindt onder de merken die een hoger dan gemiddeld aantal (3.586) abonnees krijgen per miljoen keren dat de video’s worden bekeken.

Touchstorm zegt dat de hoge ratio abonnees een teken is dat ‘wie de inhoud zag, die goed vond, meer wilde zien en het prima vond om de tweede stap te zetten en een band aan te gaan met het merk.’ Mormon Channel-manager Todd Daley zegt dat de kerk gewoonweg probeert filmpjes aan te bieden die ‘inspireren en opbouwen, en daar lijken de mensen op te reageren’.

De kerk heeft naast het Mormon Channel ook nog andere kanalen op YouTube.  Onder meer:

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.