Toelichting

Generaties met elkaar verbinden: hulpmiddelen en informatiebronnen

De leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, maar ook andere mensen over de hele wereld, vinden hun voorouders met de hulp van het alsmaar groter wordende aanbod hulpmiddelen en informatiebronnen van FamilySearch van de kerk, de grootste genealogische organisatie zonder winstoogmerk ter wereld.

Familiehistorisch onderzoek

Via haar netwerk van 4.715 centra voor familiegeschiedenis in 132 landen krijgen mensen die hun stamboom traceren gratis toegang tot miljarden namen die door de eeuwen heen onder andere op geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten, documenten van volkstellingen en testamenten vastgelegd werden.

FamilySearch streeft ernaar steeds de nieuwste technieken te gebruiken voor het digitaal opslaan en online aanbieden van de gegevens aan het publiek. Zo zijn er ruim 250 digitale-camerateams in 45 landen voor FamilySearch werkzaam, die samen jaarlijks ruim 100 miljoen nieuwe digitale afbeeldingen maken, die men gratis online kan bekijken. FamilySearch wil het aantal camerateams in 2014 uitbreiden tot 500.

De database op FamilySearch.org verleent momenteel al toegang tot ruim 3 miljard namen uit 110 landen.

Verhalen, foto’s en andere informatie: bewaren en samenwerken

In 2013 lanceerde de organisatie de functies Family Tree en Memories om mensen over de hele wereld de gelegenheid te geven online samen te werken aan hun stamboom en familieherinneringen te bewaren en uit te wisselen door middel van foto’s en verhalen van hun voorouders.

De nieuwe functie Memories stelt de gebruiker op een eenvoudige manier in staat familiefoto’s te uploaden en beheren, en lievelingsverhalen over zijn voorouders te vertellen. Aan de hand van foto’s zijn gezichten te identificeren en dan kunnen er verbanden gelegd worden met de respectievelijke profielen van die voorouders in de familiestamboom van de gebruiker, waardoor ze voor toekomstige generaties bewaard blijven. Foto’s en verhalen zijn ook moeiteloos te publiceren op Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest, en door te sturen via e-mail.

Elke gebruiker van Family Tree kan tot vijfduizend foto’s uploaden (maximaal vijf megabyte per afbeelding) en elk verhaal kan maximaal honderd pagina’s beslaan. Family Tree stelt de gebruikers ook in staat om gezamenlijk op het internet aan de familiegeschiedenis te werken, en die te beheren.

In Noord-Amerikaanse centra voor familiegeschiedenis kunnen bezoekers nu familiefoto’s inscannen, inloggen op hun gratis FamilySearch-account en die familiefoto’s en geschiedkundige documenten naar een online map uploaden. Ze kunnen die foto’s en documenten vervolgens verbinden met de voorouders in hun FamilySearch Family Tree. De bezoekers kunnen de afbeeldingen van ingescande documenten en foto’s ook op een USB-stick mee naar huis nemen.
 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.