Persberichten

Hij is het geschenk

‘Kerstmis is een tijd waarin we onze gedachten laten gaan over wat wij dankzij Gods heilige geschenk kunnen worden’, zegt ouderling Russell M. Nelson van het Quorum der Twaalf Apostelen. ‘Door het geschenk te ontdekken, leren wij de onmetelijke liefde van God kennen en de absolute noodzaak van een Redder. Door het geschenk te accepteren, versterken we ons geloof in Jezus Christus en verlangen wij zelf zoals Hij te worden. Door het geschenk door te geven, treden wij in de voetsporen van de Meester, die ieder uitnodigde om naar zijn boodschap te luisteren.’

Van 28 november tot en met 25 december zullen er dagelijks berichten gepost kunnen worden. Wie online berichten posten, worden aangemoedigd de hashtag #HetGeschenkDoorgeven op hun sociale media te gebruiken.

De kerk is een website, mormon.org/nld/kerstmis, gestart, waarop de video ‘Hij is het geschenk’ staat. In die video wordt het commerciële en stressvolle karakter van de kersttijd afgezet tegen de werkelijke betekenis van Kerstmis.   Zowel de website als de video is in 20 talen beschikbaar: Armeens, Cebuano, Chinees, Engels, Duits, Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Lets, Nederlands, Oekraïens, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Tagalog, Thai en Zweeds.

De website bevat ook pagina’s met het kerstverhaal, ideeën om #HetGeschenkDoorgeven te gebruiken en links naar aanvullende informatiebronnen over Jezus Christus. Bovendien bevat de site een sociale media-aggregaat, waarmee de berichten die leden in verschillende talen plaatsen, bv. Engels, Spaans en Portugees, kunnen worden gepost.

Op 7 december zal de campagne ‘Hij is het geschenk’ in zeven landen op het impressum van YouTube verschijnen. Daarmee wordt een potentieel publiek van 207 miljoen kijkers bereikt. Die landen zijn de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Argentinië, Chili, Colombia en Brazilië. Op het impressum komt een verkorte versie van de video en een uitnodiging om de website te bezoeken.

De zendelingen krijgen geschenkbonnen om de campagne in de maand december onder de aandacht te brengen.

In vijftien bezoekerscentra, waaronder Temple Square in Salt Lake City, zullen bezoekers in de kersttijd de tentoonstelling ‘Hij is het geschenk’ kunnen bezichtigen.  De overige locaties zijn: Hill Cumorah (New York), Hyde Park Chapel (Engeland), Idaho Falls (Idaho), Independence (Missouri), Laie (Hawaï), Londontempel (Engeland), Los Angeles, Mesa (Arizona), Mexico-Stad, Nieuw-Zeeland, Oakland (Californië), Park City (Utah), Portland (Oregon) en St. George (Utah).

De campagne ‘Hij is het geschenk’ is een initiatief van de afdeling zendingswerk van de kerk, die op Temple Square in Salt Lake City is gevestigd. Voor de campagne ‘Dankzij Hem’, die rond Pasen werd gehouden, was wereldwijd belangstelling. Die video op YouTube werd in de eerste week ruim vijf miljoen keer bekeken.

 

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.