Persberichten

Kerk wijdt meel- en deegwarenfabriek in het noorden van Utah (VS) in

De nieuwe fabriek, Deseret Mill and Pasta geheten, ligt 32 kilometer ten noorden van Salt Lake City (Utah) en is donderdag 26 februari 2015 ingewijd. De voedselproductiefaciliteit voorziet in eerste levensbehoeften voor hulpbehoevenden. Een belangrijk bijkomend voordeel is volgens bisschop Gérald Caussé, eerste raadgever in de Presiderende Bisschap van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, dat leden van de kerk en anderen de gelegenheid krijgen om zich verdienstelijk te maken.

 

 

‘Het complex beschikt over geavanceerde voorzieningen’, zegt bisschop Caussé. Hij zegt dat mensen zich op de locatie van bijna 8000 vierkante meter ook als vrijwilliger kunnen werken.

Het fabrieksterrein met de bekende, markante witte graansilo’s ten westen van de snelweg I-15 in Kaysville werd in 1942 door de kerk aangekocht. In 1982 werd de fabriek aangepast en gemoderniseerd, en in 2009 is er een afdeling gezinsvoorraad bijgekomen. Gezinnen konden hun eigen voedsel voortaan onder toezicht inpakken.

De bouw van de deegwarenfabriek is vorig jaar voltooid. Deze deegwarenfabriek van de kerk is de derde locatie. De fabriek begon in 1963 in Salt Lake City en verhuisde vervolgens in 1978 naar Kearns, aan de westkant van de Salt Lake Valley.

De meel- en deegwarenfabriek produceert witte en volkorenbloem, cakemix, jusmix, aardappelpuree, muesli, ontbijtgranen, havermout, ijs- en pintobonen. De grote deegwarenmachine is van het Italiaanse bedrijf Fava en produceert spaghetti, macaroni, en kaas- en lintpasta.

De meel- en deegwarenfabriek produceert heerlijk voedsel waar mensen van genieten, zegt Andrew Seelos, president van de ring Kaysville-Midden (in omvang vergelijkbaar met een bisdom). Maar deze fabriek bouwt mensen ook op. ‘Het meest waardevol is de vrijwillige inzet die mensen hier geven.’

‘Het schept een onderlinge band als je zij aan zij werkt met mensen die je dierbaar zijn, in het besef dat je iets doet wat veel mensen in de buurt en over de hele wereld tot zegen is.’

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.