Mormon Newsroom
Persbericht

Kinderen en jongeren steunen: een uitzending voor ouders en leidinggevenden

Op 6 juni 2021 bespraken leden van het Eerste Presidium en het Quorum der Twaalf Apostelen en algemene functionarissen in een bijzondere uitzending hoe men jongeren en kinderen tot zegen kan zijn nu de coronamaatregelen in vele gebieden worden versoepeld. Quorum- en klaspresidiums, ouders en leidinggevenden van jongeren en kinderen worden aangemoedigd deze presentatie te bekijken.

De presentatie, die één uur duurt, en segmenten voor bepaalde doelgroepen zijn beschikbaar op http://ChildrenandYouth.ChurchofJesusChrist.org en in de Evangeliebibliotheek. De presentatie bevat praktische ideeën om als gezin en wijk aan het programma Kinderen en jongeren deel te nemen. Ze kan gebruikt worden in het gezin, de wijk- en ringraad, het ringcomité jongerenleiders, de jongerenwijkraad, presidiumvergaderingen van Aäronische-priesterschapsquorums en jongevrouwenklassen, en bij andere gelegenheden.

Ouderling Roy Tunnicliffe, een gebiedszeventiger die in het Verenigd Koninkrijk woont en verantwoordelijk is voor het programma Kinderen en jongeren in Europa, heeft het belang van deze bijzondere presentatie besproken. ‘De uitzending is bedoeld om de deelname aan dit nieuwe programma voor jonge mensen te stimuleren, vooral in gebieden waar activiteiten en bijeenkomsten in persoon volgens de richtlijnen inzake COVID-19 veilig hervat worden.’ Hij voegde daaraan toe: ‘De hulpmiddelen zijn gericht op specifieke doelgroepen en de plaatselijke gebieden dienen ze in de komende weken en maanden op aanwijzing van het gebiedspresidium te gebruiken.’

De presentatie is nu beschikbaar in het Engels en in Amerikaanse gebarentaal en wordt op 18 juni in de volgende talen toegevoegd: Duits, Frans, Italiaans, Japans, Kantonees, Koreaans, Mandarijn, Portugees, Russisch en Spaans.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.