Persbericht

Leden en zendelingen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen verwelkomen apostel in Europa

  

Ouderling Quentin L. Cook van het Quorum der Twaalf Apostelen, het op een na hoogste bestuursorgaan van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, heeft onlangs een bezoek aan zendelingen, kerkleden en andere religieuze leiders in Europa gebracht.

Ouderling Cook begon zijn bezoek op 16 oktober in Parijs. Tijdens dit bezoek werd hij vergezeld door president Paul V. Johnson of ouderling Gary B. Sabin van het presidium van het Gebied Europa van de kerk.

Na Parijs reisde ouderling Cook door naar Genève, Boekarest, Boedapest en Praag, waar hij instructies en een bemoedigend woord aan zendelingen (jongvolwassen leden van de kerk die vrijwillig 18 tot 24 maanden lang mensen over Jezus Christus vertellen) gaf. [Citaat van ouderling Cook en samenvatting van wat in bijeenkomsten met zendelingen gezegd is]

Ook kon ouderling Cook op de avonden van zijn bezoek conferenties en devotionals bijwonen, waar hij mensen van alle leeftijden ontmoette en geestelijke steun gaf. Ouderling Johnson, president van het Gebied Europa, zei hierover: ‘Een bezoek van een apostel van de Heer is een ongelooflijke en bijzondere ervaring. Het is een unieke kans om adviezen te ontvangen die meer op jouw land, jouw gemeenschap en jouw gezin zijn toegespitst. Dit bezoek kan een enorme impuls zijn voor alle aanwezigen en voor iedereen die de gegeven raad wil opvolgen.’

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft, verspreid over heel Europa, meer dan een half miljoen leden en is daar al sinds de jaren 1850 gevestigd. In totaal heeft de kerk 16 miljoen leden. Ouderling Quentin L. Cook is sinds 2007 lid van het Quorum der Twaalf Apostelen. Van 1960 tot 1962 diende ouderling Cook als zendeling voor de kerk in Engeland.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.