Nieuwsartikel

Miljoenen Nederlandse geïndexeerde akten op www.familysearch.org

Dank zij het Open Data systeem in Nederland en de hulp van Bob Coret (initiatiefnemer van www.openarchieven.nl) was FamilySearch in de mogelijkheid om meer dan 20.000.000 geïndexeerde Nederlandse akten te bekomen. Al deze data worden eerst zorgvuldig nagekeken en nadien vrijgegeven op www.familysearch.org

 

Op 7 April 2017 waren er reeds 9.210.331 geïndexeerde akten vrijgegeven op de website en werden de Nederlandse akten aldus veel toegankelijker voor iedereen met Nederlandse roots. Verdere aanvullingen zullen in de nabije toekomst gedaan worden. Wij hopen dat dit alles mag leiden tot meer vreugde in het doen van familiehistorisch werk en het verrichten van de tempelverordeningen.

FamilySearch is de grootste genealogische organisatie ter wereld. Sinds 1894 heeft FamilySearch samengewerkt met archieven, bibliotheken en kerken in ruim honderd landen om toegang te krijgen tot documenten aan de hand waarvan mensen hun voorouders kunnen opzoeken. Iedere maand gebruiken ruim drie miljoen mensen documenten, hulpmiddelen en diensten van FamilySearch om meer over hun familiegeschiedenis te weten te komen. Die documenten en diensten zijn online verkrijgbaar op FamilySearch.org.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.