Persbericht

Nieuwe zendingsleiders beginnen hun taak in Europese zendingsgebieden

14 echtparen zijn op 1 juli 2023 aan hun driejarige zending begonnen

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft voor 14 zendingsgebieden in Europa nieuwe zendingspresidenten en hun echtgenotes geroepen. De nieuwe zendingsleiders zijn op 1 juli aan hun driejarige zending begonnen. Hun namen, toegewezen zendingsgebieden en beknopte biografieën staan hieronder vermeld.

New Mission Leaders 01
New Mission Leaders 01
De locaties en nieuwe zendingspresidenten en hun echtgenotes voor 134 zendingsgebieden wereldwijd die op 1 juli 2023 aan hun driejarige zending zijn begonnen. Illustratie met dank aan Church News.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Noord-Adriatisch zendingsgebied

New Mission Leaders 02
New Mission Leaders 02
Brian E. Cordray en Angelika Cordray, leiders Noord-Adriatisch zendingsgebied.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Brian E. Cordray (51) en Angelika Cordray, vier kinderen, wijk Frankfurt 2 (Engelstalig), ring Frankfurt: Noord-Adriatisch zendingsgebied. Zij volgen president Kevin C. Field en zuster Dianna M. Field op. Broeder Cordray was eerder zondagsschoolleerkracht, ringpresident, hogeraadslid, bisschop, raadgever in bisschap, wijkzendingsleider, seminarieleerkracht, tempelwerker, en zendeling in het zendingsgebied Wenen. Hij is in Gatesville (Texas, VS) in het gezin van Allen L Cordray jr. en Catherine Elizabeth Cordray geboren.

Zuster Cordray was eerder zondagsschoolleerkracht, jongevrouwenpresidente van de ring, ZHV-presidente van de ring, ZHV-secretaresse van de ring, ZHV-presidente van de wijk, jeugdwerkpresidente van de wijk, tempelwerkster en, zendelinge in het zendingsgebied Hamburg. Zij is in München in het gezin van Johann Friedrich Laur en Gabriele Maria Laur geboren.

Zendingsgebied Tirana (Albanië)

New Mission Leaders 03
New Mission Leaders 03
Michael Auras en Johanna Auras, leiders zendingsgebied Tirana.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Michael Auras (48) en Johanna Auras, zes kinderen, wijk Landshut, ring München: zendingsgebied Tirana (Albanië). Zij volgen president Samuel M. T. Koivisto en zuster Anna-Maria Koivisto op die hun werk in het zendingsgebied, toen nog Bulgarije/Midden-Eurazië genoemd, voltooiden. Broeder Auras was eerder quorumpresident ouderlingen, ringpresident, raadgever in jongemannenpresidium van de ring, gemeentepresident, raadgever in gemeentepresidium, zondagsschoolleerkracht, seminarieleerkracht, wijkzendingsleider, tempelwerker en FSY-conferentieleider. Hij is in Erlangen (Duitsland) in het gezin van Peter Auras en Elvira Auras geboren.

Johanna Auras was eerder jongevrouwenpresidente van de wijk, raadgeefster in jongevrouwenpresidium van de ring, jeugdwerk- en jongevrouwenpresidente van de wijk, ZHV-presidente van de gemeente, raadgeefster in jeugdwerk- en jongevrouwenpresidium van de wijk, raadgeefster in ZHV-presidium van de gemeente, activiteitenleidster in het jeugdwerk, seminarieleerkracht en FSY-conferentieleidster. Zij is in Landshut (Duitsland) in het gezin van Friedrich Reisinger en Angelika Reisinger geboren.

Duitstalig zendingsgebied Alpenlanden

New Mission Leaders 04
New Mission Leaders 04
Martin W. Bates en Donna Bates, leiders Duitstalig zendingsgebied Alpenlanden.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Martin W. Bates (55) en Donna Bates, acht kinderen, wijk Yale, ring Salt Lake Bonneville: Duitstalig zendingsgebied Alpenlanden. Zij volgen president Scott M. Naatjes en zuster Jodi T. Naatjes op. Broeder Bates was eerder leerkracht ouderlingenquorum, wijkzendingsleider, bisschop, quorumpresident ouderlingen, jongemannenpresident van de wijk, zondagsschoolpresident van de wijk, zondagsschoolleerkracht, jeugdwerkleerkracht, scoutleider, en zendeling in het zendingsgebied Frankfurt. Hij is in Salt Lake City in het gezin van Douglas Fetzer Bates en Eva-Maria Winter Bates geboren.

Zuster Bates was eerder ZHV-leerkracht en wijkzendelinge, raadgeefster in jongevrouwenpresidium van de ring, jongevrouwen- en jeugdwerkpresidente van de wijk, zondagsschoolleerkracht, scoutleidster voor 11-jarigen en jeugdwerkdirigente. Zij is in The Dalles (Oregon) in het gezin van Dallas George Graham en Sharon Lynn Graham geboren.

Zendingsgebied Bulgarije/Griekenland

New Mission Leaders 05
New Mission Leaders 05
David A. Nelson en Emily Wood Nelson, leiders zendingsgebied Bulgarije/Griekenland.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

David A. Nelson (54) en Emily Wood Nelson, vier kinderen, wijk Slate Canyon 10, ring Provo (Utah): zendingsgebied Bulgarije/Griekenland. Zij volgen president Samuel M. T. Koivisto en zuster Anna-Maria Koivisto op. Broeder Nelson heeft roepingen vervuld als hogeraadslid, jongemannenpresident van de ring, bisschop, quorumpresident ouderlingen, zondagsschoolpresident van de wijk, wijksecretaris, scoutleider, en zendeling in Griekenland, dat toen nog deel uitmaakte van het zendingsgebied Wenen-Oost. Hij is in Pocatello (Idaho) in het gezin van Lowell Allen Nelson en Rita Rae Evans Nelson geboren.

Zuster Nelson was eerder werkzaam in ZHV-, jongevrouwen- en jeugdwerkpresidiums van de wijk, coördinatrice liefdediensten ZHV, ZHV-leerkracht, leidster activiteitendagen, jeugdwerkleerkracht en wijkzendelinge. Zij is in Salt Lake City in het gezin van Walter Rex Wood en Karen Edwards Wood geboren.

Zendingsgebied Parijs (Frankrijk)

New Mission Leaders 06
New Mission Leaders 06
Ryan R. Munns en Heather A. Munns, leiders zendingsgebied Parijs.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ryan R. Munns (49) en Heather A. Munns, zes kinderen, wijk Narcoossee, ring St Cloud (Florida): zendingsgebied Parijs. Zij volgen president C. Michael Hansen en zuster Jeanne Hansen op. Broeder Munns was eerder raadgever in een zendingspresidium, ringpresident, hogeraadslid, raadgever in bisschap, quorumpresident ouderlingen, jongemannenpresident van de wijk, en zendeling in het zendingsgebied Genève. Hij is in Winter Park (Florida) in het gezin van Ranier Farrell Munns en April Jo Cassell Munns geboren.

Zuster Munns was eerder raadgeefster in een jongevrouwenpresidium van de wijk, raadgeefster in jeugdwerkpresidium van de ring, ZHV- en jeugdwerkpresidium van de wijk, jeugdwerkdirigente, jeugdwerkleerkracht en kinderkamerleidster. Zij is in Provo (Utah) in het gezin van Paul Flack Hintze en Patricia Anne Porter Hintze geboren.

Zendingsgebied Frankfurt (Duitsland)

New Mission Leaders 07
New Mission Leaders 07
Douglas P. Cropper en Lynne G. Cropper, leiders zendingsgebied Frankfurt.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Douglas P. Cropper (63) en Lynne G. Cropper, vier kinderen, wijk River Bend, ring Davenport (Iowa): zendingsgebied Frankfurt. Zij volgen president Dan J. Hammon en zuster Debbie J. Hammon op. Broeder Cropper was eerder leerkracht Evangelieleer, ringpresident, hogeraadslid, ringsecretaris, bisschop, raadgever in bisschap, jongemannenpresident van de wijk, en zendeling in het zendingsgebied Hamburg. Hij is in Salt Lake City in het gezin van Paul Kent Cropper en Deon E Cropper geboren.

Zuster Cropper was eerder instituutsleerkracht, consulente tempelwerk en familiegeschiedenis van de wijk, jongevrouwen- en jeugdwerkpresidente van de wijk, raadgeefster in ZHV-presidium van de wijk, jongevrouwenkampleidster van de wijk, seminarieleerkracht en regionaal public-affairsbestuurder. Zij is in Salt Lake City in het gezin van Lloyd Alfred Gorton en Mildred Joan Gorton geboren.

Zendingsgebied Boedapest (Hongarije)

New Mission Leaders 08
New Mission Leaders 08
Chet J. Wall en Kristy Wall, leiders zendingsgebied Boedapest.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Chet J. Wall (46) en Kristy Wall, vier kinderen, wijk Stone Cliff, ring Boulder Ridge, St George (Utah): zendingsgebied Boedapest. Zij volgen president Justin C. Rucker en zuster Lori Rucker op. Broeder Wall was eerder raadgever in een ringpresidium, ringadministrateur, bisschop, quorumpresident ouderlingen, jongemannenpresident van de wijk, raadgever in jongemannenpresidium van de wijk, jongemannenadviseur, zondagsschoolleerkracht, en zendeling in het zendingsgebied Boedapest. Hij is in Murray (Utah) in het gezin van James Clair Wall en Joan Clegg Wall geboren.

Zuster Wall was eerder voormalig jeugdwerkpresidente van de ring, jongevrouwenpresidente van de wijk, jeugdwerkpresidente van de wijk, ZHV-leerkracht en welpenleidster. Zij is in Portland (Oregon) in het gezin van Ben Wayne Gardner en Kathy Beeson Gardner geboren.

Zendingsgebied Warschau (Polen)

New Mission Leaders 09
New Mission Leaders 09
Gregory D. Roney en Christine Roney, leiders zendingsgebied Warschau.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Gregory D. Roney (48) en Christine Roney, vier kinderen, wijk Tall Cedars, ring Gainesville (Virginia): zendingsgebied Warschau. Zij volgen president David L. Chandler en zuster Stacy A. Chandler op. Broeder Roney was eerder raadgever in een ringpresidium, organisator jeugdconferenties op ringniveau, bisschop, gemeentepresident, quorumpresident ouderlingen, jongemannenpresident van de wijk, seminarieleerkracht, en zendeling in het zendingsgebied Warschau. Hij is in Newport Beach (Californië) opgegroeid. Zijn ouders zijn Arden Ensley Roney en Carolyn Bethers Roney.

Zuster Roney was eerder jongevrouwenadviseuse, voorzitter jeugdconferenties op ringniveau, assistent-jongevrouwenkampleidster van de wijk, leerkracht ZHV, Evangelieleer, Evangeliebeginselen, zondagsschool en jeugdwerk, kinderkamerleidster, algemeen muziekleidster van de wijk en leidster activiteitendagen. Zij is in Mission Viejo (Californië) opgegroeid. Haar ouders zijn Jon Sivert Holmgren en Mickey Burden Holmgren.

Zendingsgebied Boekarest (Roemenië) (nieuw)

New Mission Leaders 10
New Mission Leaders 10
Geoffrey R. Fowler en Roseanna C. Fowler, leiders zendingsgebied Boekarest.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Geoffrey R. Fowler (47) en Roseanna C. Fowler, vijf kinderen, wijk Oakley 1, ring Antioch (Californië): het nieuwe zendingsgebied Boekarest. Broeder Fowler was eerder raadgever in een ringpresidium, hogeraadslid, bisschop, raadgever in bisschap, scoutleider en zendeling in het zendingsgebied Boekarest. Hij is in Seattle (Washington) in het gezin van Dennis Lee Fowler en Kathryn Ann Fowler geboren.

Zuster Fowler was eerder raadgeefster in een jeugdwerkpresidium van de wijk, tempelwerkster, jeugdwerkpresidente van de wijk, raadgeefster in een jongevrouwenpresidium van de wijk, jongevrouwenadviseuse, jeugdwerkpianiste, leidsters activiteitendagen en seminarieleerkracht. Zij is in Harbor City (Californië) in het gezin van William Robert Croasdale sr. en Woglinde Christine Croasdale geboren.

Zendingsgebied Barcelona (Spanje)

New Mission Leaders 11
New Mission Leaders 11
Frank Heckmann en Maria Heckmann, leiders zendingsgebied Barcelona.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Frank Heckmann (64) en Maria Heckmann, zeven kinderen, wijk Heidelberg 2 (Spaanstalig), ring Heidelberg (Duitsland): zendingsgebied Barcelona. Zij volgen president Juan Pablo Villar en zuster Carola Villar op. Broeder Heckmann was eerder raadgever in een zendingspresidium, hogeraadslid, public-affairsbestuurder, raadgever in jongemannenpresidium van de ring, gemeentepresident, raadgever in bisschap, wijkzendingsleider, instituutsleerkracht, seminarieleerkracht, tempelwerker en zendeling in het zendingsgebied Zürich. Hij is in Heidelberg in het gezin van Heinrich Friedrich Heckmann en Ruth Heckmann geboren.

Zuster Heckmann was eerder ZHV-presidente van de wijk, raadgeefster in jeugdwerkpresidium van de ring, public-affairsdeskundige, instituutsleerkracht, seminarieleerkracht, wijkzendelinge, tempelwerkster, en zendelinge in het zendingsgebied Barcelona. Zij is in Cadiz (Spanje) in het gezin van Francisco Marin Miranda en Cristobalina Aragon Sanchez geboren.

Zendingsgebied Baltische staten

New Mission Leaders 12
New Mission Leaders 12
Antti Makslahti-Tolstosjejev en Skaistė Makslahti-Tolstosjejev, leiders zendingsgebied Baltische staten.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Antti Makslahti-Tolstosjejev (46) en Skaistė Makslahti-Tolstosjejev, drie kinderen, gemeente Šiauliai, district Vilnius (Litouwen): zendingsgebied Baltische staten. Zij volgen president Roy B. Huff en zuster Jeanna Hayward Huff op. Broeder Makslahti-Tolstosjejev was eerder raadgever in een districtspresidium, gemeentepresident, consulent tempelwerk en familiegeschiedenis, adviseur voor de alleenstaanden in het district, raadgever in gemeentepresidium, gemeenteadministrateur en zendeling in het zendingsgebied Moskou. Hij is in St. Petersburg in het gezin van Juri en Irina geboren.

Zuster Makslahti-Tolstosjejev was eerder public-affairsbestuurder, ZHV-presidente van de gemeente, seminarieleerkracht en jongevrouwen- en jongevrouwenpresidente van de gemeente. Zij is in Šiauliai (Litouwen) in het gezin van Virginijus en Irena geboren.

Zendingsgebied Praia (Kaapverdië)

New Mission Leaders 13
New Mission Leaders 13
Scott R. Labrum en Mindi Labrum, leiders zendingsgebied Praia.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Scott R. Labrum (56) en Mindi Labrum, vier kinderen, wijk Castle Dale 3, ring Castle Dale (Utah): zendingsgebied Praia. Zij volgen president David J. Wunderli en zuster Diane Wunderli op. Broeder Labrum was eerder voormalig raadgever in een ringpresidium, ringsecretaris, jongemannenpresidium van de ring, bisschop, raadgever in bisschap, scoutleider, wijkzendingsleider, en zendeling in het zendingsgebied Brasilia (Brazilië). Hij is in Murray (Utah) in het gezin van Ross Nichols Labrum en Linda Edmunds Labrum geboren.

Zuster Mindi Labrum was eerder jongevrouwenadviseuse, FSY-vertegenwoordigster, jongevrouwenkampleidster van de ring, jongevrouwenpresidente van de wijk, raadgeefster in jongevrouwen- en jeugdwerkpresidium van de wijk, leerkracht Evangelieleer en wijkzendelinge. Zij is in Granger (Utah) in het gezin van Ted R Anderson en Shirley Ann Anderson geboren.

Zendingsgebied Helsinki (Finland)

New Mission Leaders 14
New Mission Leaders 14
Juha Lehtinen en Ulla Lehtinen, leiders zendingsgebied Helsinki.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Juha Lehtinen (68) en Ulla Lehtinen, vier kinderen, wijk Helsinki 2, ring Helsinki: zendingsgebied Helsinki. Zij volgen president Ville Kervinen en zuster Leena Kervinen op. Broeder Lehtinen was eerder raadgever in een zendingspresidium, raadgever in een ringpresidium, jongemannenpresidium van de ring, bisschop, raadgever in bisschap, groepsleider hogepriesters, deskundige servicezendelingen, en zendeling in het zendingsgebied Helsinki, Finland. Hij is in Imatra (Finland) in het gezin van Esko Mauno Lehtinen en Kirsti Marjatta Lehtinen geboren.

Zuster Lehtinen was eerder raadgeefster in een ZHV-presidium van de wijk en wijkhistorica, raadgeefster in jeugdwerkpresidium van de ring, ZHV-presidente van de wijk, raadgeefster in jongevrouwenpresidente van de wijk, deskundige servicezendelingen en leerkracht Evangelieleer. Zij is in Turku (Finland) in het gezin van Heikki Uusitalo en Liisa Uusitalo geboren.

Zendingsgebied Stockholm (Zweden)

New Mission Leaders 15
New Mission Leaders 15
J. Gregory Lake en Lisa Saunders Lake, leiders zendingsgebied Stockholm.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

J. Gregory Lake (61) en Lisa Saunders Lake, vier kinderen, wijk Constellation, ring Highland West, Gilbert (Arizona): zendingsgebied Stockholm. Zij volgen president Robert L. Davis en zuster Tiffany L. Davis op. Broeder en zuster Lake zijn als seniorzendelingen in het zendingsgebied Stockholm werkzaam geweest. Hij was eerder bisschop in een traditionele wijk, en in een wijk voor jonge alleenstaanden, raadgever in bisschap, hogeraadslid, jongemannenpresident van de wijk, wijkzendingsleider, zondagsschoolleerkracht, instituutsleerkracht, tempelwerker en zendeling in het zendingsgebied Stockholm. Hij is in Salt Lake City in het gezin van Jack Smith Lake en Marie Barlow Lake geboren.

Zuster Lake was eerder raadgeefster in ZHV-presidium van de wijk, raadgeefster in jongevrouwen- en jeugdwerkpresidium van de ring, jongevrouwen- en jeugdwerkpresidente van de wijk, raadgeefster in ZHV-, jongevrouwen- en jeugdwerkpresidium van de wijk, jongevrouwenadviseuse, welpenleidster en tempelwerkster. Zij is in Logan (Utah) in het gezin van Reed W Saunders en Barbara Cook Saunders geboren.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.