De Perskamer Blog

Onze harten tot onze voorouders brengen

Op zaterdag 28 januari organiseerde de wijk Leiden een instructiemiddag om de leden van de wijk bekender te maken met FamilySearch, het kerkelijk online programma voor familiegeschiedenis. Karel Teske was één van de bezoekers en dit was zijn ervaring:

“Mijn vrouw en ik zijn beiden in de kerk opgegroeid en inmiddels 27 jaar gehuwd. Ik weet niet beter of mijn echtgenote is altijd al enthousiast en als vanzelfsprekend met genealogie bezig geweest. Reeds in onze verkeringstijd nam ze mij geregeld mee naar diverse gemeentelijke archieven om naar nieuwe familienamen te zoeken. Ze heeft inmiddels al ontelbare voorouders gevonden en voorbereid voor tempelwerk. Zelf voelde ik echter nooit zo de motivatie om naar mijn voorouders te zoeken, laat staan dat ik mij “verbonden” met hen voelde. Eerlijk gezegd deed ik daar ook niet echt veel moeite voor. Immers, mijn echtgenote was er zo bedreven in!

    

Tot dit afgelopen weekeinde. Er was een middag in de kerk georganiseerd om leden van de wijk vertrouwder te maken met het online genealogieprogramma van de kerk. Mijn vrouw zou ook assisteren, en ik besloot uiteindelijk een kijkje te nemen.

Ik werd geholpen met het aanmaken van een eigen account op de FamilyTree van de FamilySearch website, waarna een zee aan vooroudernamen verscheen, in een keurig geordende stamboom, waarin ik met een simpele muisklik steeds verder terug in de tijd kon gaan. Er ging een wereld voor me open.

De grootste zegen die middag echter, was het warme, overweldigende gevoel wat mij op dat moment overspoelde, lang genoeg om te kunnen getuigen van de waarachtigheid van het werk waar mijn vrouw al die jaren van ons huwelijk al mee bezig was geweest. De Geest getuigde dat het nu langzamerhand tijd werd om mijn persoonlijke bijdrage te leveren aan dit belangrijke voorouder werk, na jarenlang op het enthousiasme van mijn vrouw geleund te hebben.

Ik behoefde voor het ontvangen van deze grootse, geestelijke ervaring slechts een kleine stap te zetten: naar een genealogie workshop gaan op een willekeurige zaterdagmiddag. Er zullen nog andere workshops volgen dit jaar. Ik ben nu geïnspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan!”

Het Blog bladeren

Over: Deze blog wordt beheerd en geschreven door personeel van de afdeling Public Affairs van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De informatie is betrouwbaar en nauwkeurig, maar moet niet per se worden beschouwd als een officiële verklaring van de kerk. Het doel van deze blog is om journalisten, bloggers en het publiek aanvullende context en informatie te bieden over openbare kwesties die betrekking hebben op de kerk. Ga voor officiële persberichten en uitspraken van de kerk naar de homepage van MormonNewsroom.org

Stijlgidsnotitie: Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.