De Perskamer Blog

Schoolvriendschap leidt tot een huwelijk in de tempel

Het was nog maar net lente in 2013 toen Michael en ik elkaar voor het eerst leerden kennen op de middelbare school. Wat eigenlijk best wel grappig was, aangezien we al vanaf de zomer 2012 bij elkaar in de clusterklas terecht waren gekomen. Ik zat meestal voorin de klas naast een vriendin. Michael zat helemaal achterin. Tot de lente van 2013 wist ik nog niet van zijn bestaan af, maar ik was hem wel opgevallen. Tijdens de natuurkundeles mochten we opdrachten voor onszelf maken. Dat ging mij in die tijd niet altijd even goed af. Ik stelde een vraag aan Michael en kreeg een goede en rustige uitleg terug waardoor ik het meteen snapte. Al snel had ik nog een vraag en nog een vraag. Ik voelde me nogal opdringerig, maar toch wilde Michael al deze vragen graag beantwoorden.

  

Een poosje later accepteerde ik een vriendenverzoek van Michael op Facebook. Hij vroeg hoe mijn natuurkundetoets was gegaan en na een paar uur waren we nog steeds aan het chatten. We hadden snel een klik met elkaar. Op een avond dat ik wederom aan het chatten was met Michael moest ik eigenlijk naar seminarie toe. Michael wist al dat ik gelovig was, maar meer dan dat had ik eigenlijk nog niet verteld. Nadat ik dat gezegd had, kreeg ik een onverwachte vraag. Wat is seminarie? Ik legde het een en ander uit en diezelfde avond wilde hij nog van me horen wat ik tijdens de les had geleerd. Ik ben nog nooit zo geconcentreerd geweest tijdens een seminarie les want ik wilde later alles kunnen navertellen wat ik had gehoord. Michael was er supernieuwsgierig naar. 

In de twee volgende maanden hebben we elkaar beter leren kennen en Michael werd uitgenodigd om na de zomer samen met mij het nieuwe seminariejaar te starten. Hij was leergierig en stond open voor de lessen over het Boek van Mormon. Nagenoeg elke zondag ging hij mee naar de kerk. Een jaar later was de uitreiking van zijn seminariediploma en op dezelfde dag werd hij gedoopt. Ik was super trots op hem! We waren zo gelukkig met elkaar dat we al snel trouwplannen maakten. In de zomer van 2015 is ons huwelijk in de tempel verzegeld. En hoe het nu gaat? We zijn super gelukkig, op zoek naar ons eigen huisje en het belangrijkste: op weg naar een eeuwig leven samen. 

Het Blog bladeren

Over: Deze blog wordt beheerd en geschreven door personeel van de afdeling Public Affairs van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De informatie is betrouwbaar en nauwkeurig, maar moet niet per se worden beschouwd als een officiële verklaring van de kerk. Het doel van deze blog is om journalisten, bloggers en het publiek aanvullende context en informatie te bieden over openbare kwesties die betrekking hebben op de kerk. Ga voor officiële persberichten en uitspraken van de kerk naar de homepage van MormonNewsroom.org

Stijlgidsnotitie: Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.